En Sıcak Konular

İrtica davası için Hüseyin Çelik'e davet

9 Temmuz 2010 21:29 tsi
Savcı, Bakan Hüseyin Çelik'in davaya müdahilliğinin kabulünü talep etti...

"AK Parti ve Gülen'i bitirme eylem planı" konulu davada savcı Mehmet Ali Pekgüzel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, davaya müdahil olma talebinin, suçtan doğrudan zarar görme ihtimali bulunduğunu belirterek kabul edilmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık Serdar Öztürk'ün avukatlarının savunmalarını tamamlamalarının ardından talepler bölümüne geçildi.

Yaklaşık 7 gündür gücü yettiğince doğruları, gerçekleri mahkemeye takdim etmeye çalıştığını belirten tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek, "Biz Türk yargısına güveniyoruz. Yeter ki vicdana göre karar versin." dedi. 70 gündür tutuklu olduğunu belirten Çiçek, "20 Temmuz'da Genelkurmay'da davam var. Ceza Genel Kurulu'nun kararı bekleniyor. Artık nerede yargılanacağıma karar verilsin." diye konuştu.

Türk yargısına saygılı olduğunu belirten Çiçek, delil durumunun dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti. Diğer tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.

Avukat Celal Ülgen, Gümrükler Baş Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak ıslak imza makinesi ya da bu işleri yapabilen makinelerin yurda getirilip getirilmediğinin sorulmasını talep etti.

Tutuklu sanıklar Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım'ın avukatı Mehmet Nuri Aytekin de, savcılığın yaptığı araştırma üzerine müvekkilleriyle ilgili hazırlanan 34 sayfalık bilirkişi raporunun 14 Haziran 2010 tarihinde dosyaya konulduğunu belirtti.

Bu raporda, müvekkillerinden elde edilen belgeler ile MİT'ten ''Ergenekon'' dava dosyasına gönderilen 6 adet CD içinde yer alan belgelerin karşılaştırmasının yapıldığını dile getiren Aytekin, ''Müvekkillerim beyanlarında bu belgelerin MİT'ten gelen 6 adet CD içerisinde yer aldığını söylemişti. Rapora göre, müvekkillerimden elde edilen belgeler ile MİT'in gönderdiği 6 adet CD içindeki belgeler arasında benzerlik var. Artık müvekkillerim hakkında suçun ortadan kalkma ihtimali mevcuttur. Savunmaları alınmadan tahliyelerini istiyorum'' şeklinde konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, taleplerle ilgili olarak görüşünü açıkladı. Emniyet mensupları ve duruşma savcıları hakkında sarf ettiği sözlerin savunma sınırını aştığını ve hakaret içerdiğini belirten savcı Pekgüzel, tutuklu sanık Serdar Öztürk hakkında gereğinin yapılması için duruşma tutanağının Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesini istedi.

Savcı Pekgüzel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, dava konusu suçtan zarar görme ihtimali bulunduğunu belirterek müdahale talebinin kabulü yönünde karar verilmesini de istedi. Hüseyin Çelik, 30 Nisan tarihinde avukatı Mehmet Fuat Aksoy aracılığıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmek üzere nöbetçi olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müdahillik talebinde bulunmuştu.

Dilekçede, "AK Parti ve Gülen'i bitirme eylem planı" konulu belgede, "Milli Eğitim Bakanlığına ve okul öğrencilerine ait ibadet görüntü ve haberlerin medyada yoğun biçimde yer alması sağlanarak, Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdinde yıpratılacaktır." ifadesi bulunduğu belirtilerek, dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, AK Parti'den ayrı olarak zarar gördüğü ifade edilmişti.

Savcı Pekgüzel, dosya kapsamı ve ifadelerin alınmamış olması nedeniyle tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin de reddine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.
 
cihan



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs