En Sıcak Konular

Gümrükçüoğlu: Gerekirse çöp toplarım

9 Temmuz 2010 17:51 tsi
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehri çağdaş ve yaşanılabilir bir konuma getirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Bu anlamda gerekirse çöp toplamaya ve sokakları süpürmeye bile razıyım." dedi.

Atatürk Köşkü bahçesinde basın mensupları ile bir araya gelen Gümrükçüoğlu, beraberindeki Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ve Fahrettin Aksoy ile devam eden projelerin yanında yeni planlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gelecek kuşaklara iyi bir şehir bırakmak için hazırladıkları projeleri hayata geçirmek adına ciddi bir çalışma sergilediklerini belirten Gümrükçüoğlu, "Bu iş takip ister, emek ister, biz de gerek hükümet nezdinde de gerekse bakanlıklar nezdinde bunu yaparak âdete 'iğne ile kuyu kazıyoruz'. Ben bu şehrin hizmetkârı ve takipçisiyim, her şeyi isterim, her zaman için de sonuç almaya gayret ederim ve şehrin desteği ile alırım 'Ağlamayan çocuğa meme vermezler' atasözünden hareketle Trabzon'u hak ettiği yere taşıyacağız." dedi.

Trabzon'u Büyükşehir kapsamında bir il haline getirmek için doğru yolda doğru adımlarla kalıcı hizmetlere imza atmak için çalıştıklarını belirten Gümrükçüoğlu, bugüne kadar Trabzon kamuoyu ile paylaştığı projelerin yanı sıra Güney-Kuzey çevre yolunun bir parçası olan Karşıyaka-Uğurlu yolunun proje ihalesinin tamamlandığı müjdesini de verdi.

Merkeze bağlı beldeler başta olmak üzere bütün şehir haline gelmek için imar yönünden şehrin gelişmesine doğru adım atmak için belde belediyeleriyle birleşmek için bütün çalışmaları tamamladıklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Bu şehre çevresiyle birlikte doğru bir yol, doğru bir gelişme aksı oluşturabilmek için Trabzon'un büyük şehir kapsamında bir il haline getirilmesinin de teknik çalışmasını yapıp yasal öngörüyle birlikte bunu başkentimizin bu konudaki çalışmalarının olduğu platformlarına getirdik. Bu konuda Türkiye'de kaç şehir istifade edebilecekse bunların hepsine aynı statü yasal olarak uygulanacaktır. Birlik beraberlik açısından beldelerle hiçbir sıkıntımız yoktur. Elimizdeki bütün imkanlarla belde belediyelerine, köylerine varana kadar tüm desteği sürdürmekteyim. Yol, asfalt kanalizasyon destek hepsini teknik idari ve hatta malzeme olarak elimden geleni desteği yasal çerçevede her zaman yapmayı sürdürmekteyim." dedi.


"OLİMPİYATLAR KUSURSUZ YAPILACAK, SIKINTI VARSA MÜDAHALE EDERİM"

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın kusursuz bir şekilde yapılacağını savundu.

"Olimpiyatların mülki idaresi bizde değil" diyen Gümrükçüoğlu, "Bize düşen şehrin altyapısının güzelleştirilmesi, eksiklerin giderilmesi, kısaca şehrin en güzel tanıtımı adına yapılması gerekenleri yapmaktır. Yine bunun yanında, sanat ve kültür festivalleri planlayıp, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'ni bitirmeye çalışıyoruz. Basın yayın için de festivaller düzenlemeyi planlıyorum. 49 ülkeden gelecek insanlara; bu tarihi kenti hafızalarından silinmeyecek şekilde güzel anılarla ayrılmasını sağlayacağız." dedi.

Olimpiyatların hazırlık düzenleme kurulunun bir üyesi olmasına rağmen koordinatörler arasında yaşanan yerel basında sıkça yer alan sıkıntıdan haberi olmadığını savunan Gümrükçüoğlu, "Eğer bir sıkıntı varsa belediye olarak müdahil olma hakkına sahibim. Başta Devlet Bakanı Özak olmak üzere konuyu valimize de arz edeceğim. Bir problem varsa, ve benden istenen bir şey varsa belediye olarak hazır olduğumu ifade edeceğim. Bu konuda mutlaka bir dahlim olacak. Şehrin dünyaya tanıtımında ciddi bir öneme sahip olan olimpiyatların kişisel hatalarla zarara uğratılmasına müsaade edemeyiz." diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs