ilginç iddia | " /> ilginç iddia | "/>

En Sıcak Konular

Temizöz davasında ilginç iddia

9 Temmuz 2010 16:42 tsi
Temizöz davasında ilginç iddia Faili meçhul cinayetler davasında tanık olarak dinlenen korucu Arafat Aydın, 1994 yılında amcasının oğlu korucu Mustafa Aydın'ın öldürülmesi olayı ilgili sanıklardan itirafçı Adem Yakın ve Hıdır Altuğ'u sorumlu tuttu.

Aydın, itirafçıların kendilerine yaptıkları işkence yaralarını astsubay ve üsteğmenin ağlayarak tedavi ettiğini belirtti. İtirafçıların; amcasının oğlu Mustafa Aydın'ın bütün dişlerini taşla kırdığını ve Mustafa'nın boğazına şiş sokarak öldürdüklerini anlattı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada öğleden sonra tanık Arafat Aydın dinlendi. Aydın, PKK'dan ayrılarak itirafçı olan Adem Yakın ve Hıdır Altuğ ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendilerine ait 785 koyunun örgüt mensupları tarafından öldürüldüğünü iddia eden Aydın, tazminat için yaptıkları başvurudan sonuç alamadıklarını söyledi. Olaydan kısa süre sonra amcasının oğlu Mustafa Aydın ile birlikte köy korucusu olduklarını belirten Aydın, “1994 yılında Cudi dağına büyük bir operasyon yapıldı. Bizim de katılmamız istendi. Teçhizat ve silah verilerek Hisar taburuna götürüldük. Taburda oturan Bedran kod adlı Adem Yakin ve Tayfun kod adlı Hıdır Altuğ bizi çağırdı. Bizi 300 metre bir dereye götürdüler. Burada Bedran bize silah dayatarak el ve ayaklarımızı bağladı. Başımıza poşet geçirdi. Bizi soyarak çıplak halde diken içine yatırdı. Bu sırada taş vurdu. Tayfun beni yere yatırarak boynumuza bastı. Çok yalvardık hatamız nedir diye. Onlar bize ‘biz Müslüman değiliz bize bu soruları sormayın' dedi. Tayfur bana yalan söyle, teröre yardım ettim" dememi istedi." dedi.

İtirafçı Tayfur ve Bedran kod adlı Adem ve Hıdır'ın Mustafa'nın boğazına şiş soktuğunu anlatan Aydın, bunların daha sonra taşla Mustafa'nın bütün dişlerini kırdıklarını kaydetti.

Mustafa'nın bu işkenceden sonra bayıldığını ve Hisar karakoluna götürüldüğünü belirten Aydın, karakolda midesinin üstüne büyük bir taş bırakıldığını ve saatlerce öyle bekletildiğini dile getirdi.

Aynı kişilerin kendisi ve Mustafa'yı karınca yuvasına oturttuğunu anlatan Aydın, "Daha sonra Mustafa'yı Bedran ve Tayfur dereye doğru götürdüler. Aynı günün akşamına doğru derede Mustafa öldürüldü. Korucular koşturunca Mustafa'nın öldürüldüğünü anladım. Ben taburda kalmaya devam ettim. Mustafa'yı defin ettikten sonra Temizöz tabura gelerek bana ve ordakilere ‘Mustafa kayadan düştü, Tayfur ve Bedran öldürmedi.' şeklinde dememizi istedi ve yemin ettirdi. Korktuğumuz için hiçbir yere şikayet etmedik.” dedi.

16 yıldır korucu olarak sürekli dağlarda bulunduğunu belirten Aydın, Bedran ve Tayfun'un dağlarda değil ilçe merkezinde görevli olduklarını kaydetti. Aydın, “Bizi hem PKK hem de bunlar öldürüyor. Neden işkence yaptılar anlamadım. Şikayetçi olsaydık Bedran bizi öldürürdü. O dönem Bedran taburda rütbeli gibiydi. Bizim bu halimizi gören karakolda görevli Cihan astsubay ile Hakan üsteğmen yanımıza gelerek yaralarımızı pansuman ettiler, bizim için ağladılar ama bir şey yapamıyorlardı.” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti tanık Aydın'a sanıkları tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Aydın, sanıklara dönerek, “Adem Yakın, Bedran'dır, Hıdır Altuğ ise Tayfur'dur.” dedi.
 

CİHAN

 



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs