En Sıcak Konular

Türklere karşı ırkçı saldırılar durmak bilmiyor!

9 Temmuz 2010 15:11 tsi
Türklere karşı ırkçı saldırılar durmak bilmiyor! İngiltere'de 20 kişilik ırkçı grup, Türk ailenin evini bastı. Komşuları tarafından saldırıya uğrayan Candemir ailesi ırkçı saldırıların ne yazık ki ilk kurbanları değil.

Kuzey Londra'nın Edmonton bölgesinde yaşayan Türk kökenli Candemir ailesi, siyahî komşularının baskınına uğradı.

Uzun süredir Türk aileyi rahatsız eden grup, kapıyı ve camları kırıp, aile fertlerine sopalarla saldırdı.

Kuzey Londra'nın Edmonton bölgesinde meydana gelen olayla ilgili konuşan aile fertlerinden Meryem Candemir, uzun süredir siyahi komşularının saldırgan davranışlarına maruz kaldıklarını söyledi.

Pazartesi günü olaydan önce yine aynı kişilerin, kaldıkları evin kapısını vurup kaçtıklarını ve küfür ettiklerini ve kızının da buna tepki gösterdiğini ifade eden Candemir, "Olayın ardından kalabalık bir grup, kapımızı zorlayıp içeri girdi. Cam şişe ve sopalarla üstümüze yürüyüp bizi adeta rehin alıp dövmeye kalkıştılar. Bu arada polise haber verdik. Geç de olsa polis ekipleri geldi. Ancak, saldırganlar, polis gelmeden evden çıkıp gittiler." dedi.

Polise durumu anlattıklarını ve bu kişilerden şikayetçi olduklarını belirten Meryem Candemir, saldırganların "Burada Türkleri ve sizin gibilerini istemiyoruz." diyerek kendilerini tehdit ettiklerini aktardı.

2003 yılından beri aynı evde yaşadıklarını ve komşularıyla iyi ilişkiler kurmaya özen gösterdiklerini ifade eden Candemir, polisin gerekli araştırmaları yapıp saldırganları mahkemeye sevk etmesini istediklerini söyledi.

Candemir, bu tür olayların daha fazla büyümemesi için polisin gerekli önlemleri alması gerektiğini de belirterek, can güvenliklerinin tehlikede olduğuna dikkat çekti. Anne Candemir ise olayların ardından evlerine gelen polislerin eşi İbrahim ve kızı Fidal'ın ifadesine başvurmak üzere polis karakoluna götürdüğünü söyledi.

İki yıl önce 11 yaşındaki çocukları Hasan'ın üzerine yanıcı madde dökerek yakmaya kalkıştıklarını söyleyen Candemir, "Bunun adı ırkçılık, başka bir şey değil. 11 yaşındaki çocuktan ne istiyorsunuz, size ne gibi bir zararı olabilir." dedi.

Akşam saatlerinde serbest bırakılan İbrahim Candemir de, 20 kişilik grubun saldırısında canlarını zor kurtardıklarını söyledi. 11 -15 yaşlarında iki çocuğunun bulunduğunu ve eşinin de hasta yatakta olduğunu dile getiren Candemir, "Evimizin kapılarını ve camlarını kırıp bize saldıran gruba tabii ki karşı koymak zorunda kaldık. Olayda çocuklarım veya ben de ölebilirdik." dedi.

Daha önce de aynı kişilerin sözlü ve tahrik edici davranışlarına maruz kaldıklarını belirten Candemir, polise defalarca konuyu aktardıklarını ancak hiç bir girişimde bulunmadıklarını savundu.

Candemir, polisin, saldırganların peşine düşeceğine kendilerini sorguya çektiğini de belirterek, "Olaya karışanlar elini kolunu sallayarak etrafımızda dolaşıyorlar. Can güvenliğimiz kalmadı. Buradan ayrılmak zorundayız." diye konuştu. Candemir, konuyu, İşçi Partili Enfield Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öykerner'e aktardıklarını ve kendisinden yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Yine aynı bölgede bir Türk kızı yine ırkçı siyahlar tarafından dövülmüş ve hastanaye kaldırılmıştı.

(CİHAN)

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs