En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Sandığa sahip çıkmayanların, bu partide işi yok

9 Temmuz 2010 13:54 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir iktidar koşusu başlattık onu tamamlayacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin bilinçli bir şekilde halkın gündemini saptırdığını ileri sürdü.

Yapay gündemlerle halkın, boğuştuğu sorunlardan koparılamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin sorunları ve çözüm yollarını bildiğini, bunu da anlatmaya devam edeceğini bildirdi.

Anayasa değişikliğivereferandumkonusunda herkese büyük görevler düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu Anayasa değişiklikleri bu haliyle gerçekleşirse, ciddi kaygılar taşıdığımızı belirtmek istiyorum'' dedi.

İl başkanlarından halkın sorunlarına kenetlenmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Kurultaydan sonra yeni bir süreç başladı. Bütün yorgunlarımızı unutup Türkiye için çalışmak zorundayız. Bütün yorgunluklarımızı Türkiye karanlıktan aydınlığa çıktığı zaman göreceğiz. Hiç kimse 'ben yoruldum' demeyecek. Kadın kolları, gençlik kolları tüm partililer aktif bir şekilde çalışacak. Halkın ayağına gidecek.İstanbulil başkanım burada. İstanbul'da her sokakta, her semtte bir sorumlu olacak. Ben bunları tek tek soracağım. Bir üzüm salkımı gibi yayılacağız. 'Bizim oylarımız çalındı' diye de bir şikayet duymak istemiyorum. Eğer sokaklara kadar inmişsek, sandıklara da sahip çıkmışız demektir. Kim sandıkta görevliyse 12 saat 24 saat aç kalsa da o sandığa sahip çıkacaktır. Eğer o 12-24 saat bu toplumun çıkarlarına ise biz bir hafta da aç kalırız. Sandığa sahip çıkmayanın, kusura bakmasın bu partide işi yok.''

Kılıçdaroğlu, ''sokak sorumlusu'' uygulamasının sadece İstanbul değil, tüm iller için de geçerli olacağını belirterek, ''İstanbul zor bir yer onun için oradan başlıyoruz. Biz zoru severiz'' dedi.

Halkın sorunlarını çok iyi bildiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, il başkanlarından bu sorunların çözümünü tek tek vatandaşlara anlatmalarını istedi.

''GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK''

Her zaman doğruyu söyleyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''BizimAKP gibi gizli gündemimiz yok, içimiz neyse dışımız da o. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış, olsun biz onuncu köye de gideceğiz'' diye konuştu.

''Biz kendi cebini, yandaşını düşünen bir siyasi parti değiliz'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''AKP'nin baskıcı politikalarından Türkiye'yi kurtarmamız lazım. İhaleye fesat karıştıranların, halkın değil, kendi çıkarlarını düşünenlerin bu parlamentoda ne işi var. Biz ülkenin derinleşen sorunlarını çözeceğiz. Terörü de biz çözeceğiz, çünkü bizim gizli gündemimiz yok. Çok söyleyen, az yapan bir parti olmayacağız. Söylediğini yapan bir parti olacağız. Bir iktidar koşusu başlattık bunu tamamlayacağız. Bu 1 kişinin, 5 kişinin, 10 kişinin çalışmasıyla olmaz. Hepimiz çalışacağız. İl başkanlıklarında oturmayacağız. Laf değil, iş üreteceğiz.''

İL BAŞKANLARINA PERFORMANS UYGULAMASI

İl başkanlarının performanslarını da ölçeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, uygulayacakları yöntemle, il başkanlarının kendi bölgelerine ve bölgenin sorunlarına ne kadar hakim olduklarını saptayacaklarını bildirdi.

Hükümetin tek kaygısının iktidarını korumak olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, ''YÖK ayıbından da Türkiye'yi kurtaracak parti CHP'dir. Üniversitelerde düşünce özgürlüğünü sağlayacağız. Saydam bir toplum yaratacağız'' diye konuştu.

Türkiye'nin yoksulluğun sıradanlaştığı bir ülke haline geldiğini de savunan Kılıçdaroğlu, sosyal devleti yeniden inşa edeceklerini kaydetti.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. 



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs