En Sıcak Konular

Kamer Genç'i de dolandıran zanlı 8 adamıyla yakalandı

9 Temmuz 2010 13:48 tsi
CHP'ye katılan Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in de aralarında bulunduğu yüzlerce kişiyi dolandıran 'Başkan' lakaplı Fehmi Töre (35) yakalandı.

Antalya başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Mersin, Kütahya ve Kastamonu'da düzenlenen operasyonlarda 8 adamıyla birlikte gözaltına alınan Töre'nin, ünlü dolandırıcılar 'Sülün Osman' ve 'Selçuk Parsadan'dan sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcısı olduğu belirtildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aldıkları istihbarat bilgileri neticesinde bir kişinin kendisini Yargıtay Daire Başkanlığı'nda üst düzey yetkili olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığını tespit etti. Bunun üzerine teknik ve fiziki çalışma başlatan ekipler, dolandırıcının kimliğini tespit etti. Yapılan çalışmalarda isminin Fehmi Töre olduğu belirlenen zanlının suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde örgüt içerisinde bir avukat ve aktif olarak çalışan polis memurunun da olduğu tespit edildi. Ayrıca Töre'nin, 12 Nisan 2008 tarihinde Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i 3 bin 375 TL dolandıran kişi olduğu belirlendi. Töre 12 Nisan 2008 yılında Kamer Genç'i arayarak, "Ben GAF Holding'in genel müdürüyüm. Tunceli'de işsiz çok diyorsunuz. Fransa'da 30 işçiye ihtiyacım var." diyerek isim istemiş bunun üzerine Genç, "İnanın çok sevindim. Ben hemen hazırlıkların başlatılması için ilgililere talimat vereceğim." diyerek dolandırıcı Töre'ye isimleri bildirmişti. Daha sonra Töre, Genç'ten sözleşme masrafı ve özel hastaneden alınacak sağlık raporları için kişi başına 225 TL para istemişti. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Genç polise başvurmuştu.

Bir süre ortadan kaybolan Töre'nin geçtiğimiz günlerde, "Ben Yargıtay Daire Başkanlığı'nda görev yapıyorum. Tanıdık savcı ve hakim arkadaşlarım var. Size yardımcı olabilirim." diyerek tekrar dolandırıcılığa başladığı belirlendi. Töre'nin bu süre zarfında 100'den fazla kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri, Antalya başta olmak üzere, Kastamonu, İstanbul, Mersin, Kütahya ve Bursa'da operasyon için aynı anda düğmeye bastı. Örgüt lideri Fehmi Töre ve aralarında bir polis memuru ve avukatın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde aramalar devam ederken, Töre'nin özel ekiple Antalya'ya getirileceği belirtildi. Örgüt lideri Töre'nin aylık gelirinin 500 bin TL olduğu öğrenilirken, İstanbul'da lüks bir villada kız arkadaşı Z.Y. ile birlikte yaşadığı bildirildi.

Öte yandan törenin 30'dan fazla dolandırıcılıktan kaydının olduğu ve 8 ayrı suçtan arandığı öğrenildi.
 
cihan



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs