En Sıcak Konular

DSP hayır oyu verecek

9 Temmuz 2010 13:06 tsi
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğinde halkın faydasına olan maddeler olduğunu, ancak sandıkta hayır oyu kullanacaklarını söyledi.

Macit, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Macit, "Türkiye ile Rusya arasında, nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma, konunun asıl muhatabı olan TBMM Enerji Komisyonu'nda görüşülmeden TBMM Dışişleri Komisyonu'ndan geçmiş ve Genel Kurul'a indirilmiştir." dedi.

TBMM'de konuşan Macit, Mersin santralinde kullanılacak nükleer yakıtı, Rusya'nın yeniden işleyebileceğini ileri sürdü. Macit, Türkiye'nin kendi topraklarında kurulan bir santralin ürettiği enerjiyi dünya fiyatlarının iki katına almasını anlamlı bulduğunu anlatırken, "Enerji uzmanlarının söylediğine göre, dünyada şu anda nükleer santrallerden elde edilen elektriğin fiyatı 6- 7 cent, Türkiye ise 7 Centlik elektriği, Rus şirketinden 12.35 cente 15 yıl süreyle alma garantisi verecek. Neden?" diye sordu. Macit, Akkuyu'nun Rus toprağı haline getirildiğini santralin tamamen Ruslara ait olduğu için ve AR-GE'nin, üniversitelerin ve TAEK'in santralden yararlanamayacağını iddia etti. Macit, "Yeni ve ileri teknolojiler kullanılarak en yüksek güvenlik ve en düşük çevre kirliliği garanti edilmelidir. Uygulanacak model ile Türkiye'ye 'knowhow' sağlanmalıdır. Uygulanacak projeler maliyet/etkinlik ve maliyet/fayda ilkeleri doğrultusunda, ülkemizin menfaatine ise olumlu olarak değerlendirilebilmelidir." yorumunu yaptı.

Macit, anayasa değişiklik paketine ilişkin de, halkın yararına maddeler olduğunu söyledi. Bunun yanında 'kuvvetler ayrığı ilkesini zedeleyen maddelerin de bulunduğunu savunan Macit, halkın yararına olan bazı maddelerin anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulmadan da düzenlenebileceğini iddia etti. Macit, ''Anayasa Mahkemesi kaygılarımızı giderecek bir düzenleme yapmamıştır." derken, Eylül'deki referandumda ''hayır'' oyu kullanacaklarını bildirdi.
 
cihan



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs