En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı 2 bin özürlü personel alacak

9 Temmuz 2010 12:19 tsi
Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatına ilk defa devlet memuru olarak atanmak üzere çeşitli branşlarda toplam 2 bin özürlü personel alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kadro alımının, 16.09.2004 tarihinde ve 25585 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 5'inci maddesinde ilgili kurum veya kuruluşun taşra teşkilatı dahil toplam dolu memur kadro sayısının yüzde 3'ü dikkate alınır." maddesine dayandığı aktarıldı. Açıklamada, Sağlık Bakanlığınca taşra teşkilatına ilk defa devlet memuru olarak atanmak üzere ekte detayları verilen 2 bin özürlü personel alımı yapılacağı bildirildi.

Sınav başvuruları 19.07.2010 Pazartesi günü başlayıp 09.08.2010 Pazartesi günü saat 18.00'de sona erecek. Başvurular, sınava girmek ve atanmak istenilen il sağlık müdürlüklerine yapılabilecek. Adaylar, İl Sağlık müdürlüklerinde oluşturulacak Sınav Başvuru Büroları'nda görevlendirilecek kişiler vasıtasıyla www.yenipbs.saglik.gov.tr ve www2.yenipbs.saglik.gov.tr internet adreslerinden başvuru yapabilecek.

Adaylar sadece bir ilde görevlendirilmek için başvuruda bulunabilecekler. Yapılacak sınav sonucunda başarı puan sıralamasına göre başvuruda bulundukları ile ayrılan kadro sayısı kadar atama yapılacak.

Öte yandan, sınav tarihi ve özürlü personel alımıyla ilgili ayrıntılı bilgi http://personel.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Bazı branşlardan alınacak kişi sayıları ise şöyle; diş tabibi 20, eczacı 30, hemşire 150, ebe 150, biyolog 20, diyetisyen 30, çocuk gelişimcisi 15, fizyoterapist 20, psikolog 20, sosyal çalışmacı 15, sağlık teknikeri- sağlık teknikeri 10, sağlık teknikeri-laboratuar 15.

cihan



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs