En Sıcak Konular

CHP yeni Kürt raporu çalışmalarına başlıyor

9 Temmuz 2010 11:22 tsi
CHP, son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alınan karar doğrultusunda yeni Kürt raporunun hazırlanması için harekete geçiyor. Raporun hazırlanması için oluşturulacak heyet önümüzdeki hafta Gaziantep’ten başlayarak bölgeyi dolaşacak.

CHP’nin son MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, günümüz koşullarında geçerliliğini büyük ölçüde yitiren 1989 tarihli "Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri" raporunun yerine yeni bir rapor hazırlanması kararı alınmıştı. ANKA’nın edindiği bilgiye göre 1989 raporunun yerine tamamıyla yeni bir rapor hazırlanması için bir heyet oluşturulacak. Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP MYK üyesi Mahmut Duyan ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Faraç’ın yer alabileceği belirtiliyor. CHP’li heyet önümüzdeki hafta Gaziantep’ten başlayarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tüm illeri dolaşacak. Heyet ziyaretlerinde 3 aşamalı bir görüşme trafiği izleyecek. CHP’li heyet öncelikle partililerle buluşarak bölgenin sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini dinleyecek. Heyet daha sonra sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek. Bu görüşmelerden sonra CHP’li heyet vatandaşlarla buluşacak, vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını ve önerilerini dinleyecek. CHP’lilerin bu süreçte "az konuşup çok dinleyecekleri" ifade ediliyor.

Bölgedeki ziyaretlerin ardından CHP’li heyet Kürt sorununun kalıcı çözümü için tespitler ve önerilerin yer alacağı bir rapor hazırlayacak. Rapor, CHP’nin sorunun çözümüne ilişkin hazırladığı taslaklar ile bölgede yapılacak gözlem ve tespitler birleştirilerek hazırlanacak. CHP, raporla "Bu sorunu ancak CHP çözer" mesajını verecek.

hurriyet



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,343 µs