çifte destek | " /> çifte destek | "/>

En Sıcak Konular

AB'den Anayasa paketine çifte destek

9 Temmuz 2010 10:14 tsi
AB'den Anayasa paketine çifte destek AB Komisyonu, Türkiye'nin AB katılım müzakereleri açısından Anayasa değişikliği paketine desteğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararına rağmen Türkiye'nin AB katılım müzakereleri açısından Anayasa değişikliği paketine desteğini bildirdi. AB Komisyonu sözcülerinden Ferran Tarradellas Espuny, AYM'nin önceki günkü kararını not aldıklarını ve özellikle gerekçeli kararın yayımlanmasının ardından konuyu daha ayrıntılı analiz edeceklerini söyledi.

Kararla ilgili ilk değerlendirmelerinde, Anayasa değişikliği paketinde "Anayasa Mahkemesi ve HSYK'ya üye seçim yöntemi gibi sınırlı unsurların iptal edildiği" sonucuna vardıklarını kaydeden Espuny, "Anayasa değişikliği paketinin olumlu adım olduğu inancımızı, AYM'nin kararının ardından da korumaya devam ediyoruz" dedi. Espuny, 12 Eylül'deki referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketinin AB'nin yıllardır ilerleme raporlarında ve katılım ortaklığı belgesinde vurguladığı Türkiye'nin noksanlarına çözüm ürettiğini söyledi.

MUHALEFETE UYARI

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre ise, AYM'nin kısmi iptal kararını "ustaca orta yol çözüm" olarak nitelendirerek, genel seçimlerin ardından tüm siyasi partilerin yeni anayasayı gündemine almalarını istedi. Flautre, AYM'nin kararıyla ilgili yazılı açıklamasında, "Bu karar ustaca orta yol çözümdür. Mevcut tansiyon düşürülürken yeni Aanayasa'nın gerekli olduğu bir kez daha ispatlanmıştır.

Bu sınırlı reform ülkenin demokratikleşmesinin önünü açsa da 1982 Anayasası'nın antidemokratik ruhunu değiştirmemektedir" değerlendirmesinde bulundu. Flautre, "Türkiye AB katılım sürecini hızlandırmak için en başta ve öncelikle yeni demokratik Anayasaya ihtiyaç duymaktadır. Tüm siyasi partilerden genel seçimlerin hemen ardından yeni Anayasa projesini gündemlerine almalarını istiyorum" dedi.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs