iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Renkler aynı, kalpler de aynı mı?

9 Temmuz 2010 08:00 tsi
Renkler aynı, kalpler de aynı mı? İsrail ve Yunanistan şu sıralar belki öncekinden daha çok ortak duygulara sahipler. Bu “rekabet” duygunusun ismi Türkiye. Atina ve Tel Aviv, değişen konjonktüre şimdi uyum sağlamaya çalışıyor. iyibilgi Ankara

Yeni Atina hükümetine Ankara çok yakın davranmasına rağmen, ve Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik kaos ülkenin sinirlerini de hayli yıpratmış durumda.

Kıbrıs ve Ege gibi “günlük” çekişme alanlarının ötesinde Ankara’nın parlayan yıldızı da Atina’nın depresyonunu artırıyor. Ama asıl mesele bu değil tabi.

Esas sorun Akdeniz. Yunanistan’ın Akdeniz’deki Türk varlığının gittikçe geliştiğini görmesi ve bundan huylanmasının zamanlaması tam da Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliğin Mavi Marmara safhasına denk düştü. Yani yine Akdeniz’e.

Öte yandan İsrail’in sürekli iptal edilen Türkiye’deki tatbikatlar yüzünden Balkanlar’a yöneldiği de biliniyor. Bunun bir ayağı Romanya. İsrail, Bükreş’le iyi ilişkiler kurmaya çalışıyor. Bir ayağı da artık Yunaninstan gibi görünüyor.

İsrail istihbarat mahfillerine yakın sitelerden biri olan  DEBKAfile, 
ikili ilişkilerin geliştirilmesi teklifinin Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'dan geldiğini söylüyor. İki ülkenin de askeri ve istihbarat konularında daha güçlü ilişkiler istediğini söylüyor.

Mavi Marmara ve İskenderun olayından sonra dillendirilen “taşeron” iddiaları anımsandığında iki ülkenin bu mânada da eski hukuku olduğu söylenebilir mi?

Yunanistan için bu sorunun karşılığı tartışmasız. Hem Kuzey Irak’ta hem de Güney Kıbrıs’ta Yunanistan ve terör örgütü ilişkisi birden çok defa ispatlanmış halde.

İsrail’e yönelik iddialar ise ne kadar yoğun olursa olsun o kadar somut değil. Ama şu sıralarda renkler kadar kalpleri de bir atabilir bu ülkelerin.

Peki Türkiye buna ne der? Hiçbir şey. On yıllardır buna göre hesap yapıyor zaten Ankara.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,519 µs