En Sıcak Konular

İsrail keskin nişancısını cezalandıracak

7 Temmuz 2010 15:50 tsi
İsrail, 2008 yılındaki Dökme Kurşun operasyonu sırasında iki Filistinli masum kadını öldürdüğü için bir keskin nişancıyı yargılamaya karar verdi. Böylece İsrail Ordusu yaklaşık 1,400 Filistinli'nin öldüğü Gazze operasyonuyla ilgili ilk kez bir askerini c

İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, 2008 Aralık ayında başlayan ve üç hafta süren Dökme Kurşun operasyonunda görevli bir keskin nişancıya iki Filistinli kadını öldürmekten dava açılacağını açıkladı. 

Açıklamada, askeri savcıların bazı asker ve subaylar hakkında iddianameler hazırlandığı ancak İsrailli askerlere yönelik çok sayıda davanın da reddedildiği belirtildi.

Askeri savcılar, Kıdemli Başçavuş S.'nin beyaz bayrak taşıyan bir grup Filistinli'ye ateş açtığına dair ellerinde kanıt olduğunu ifade etti.

Görgü tanıkları, İsrailli asker tarafından açılan bu ateşte 35 yaşındaki Meyda Ebu Haccac ve 64 yaşındaki annesi Selma Ebu Haccac'ın öldüğünü belirtti.

İsrail Ordusu S.'ye yönelik yargılama kararıyla, İsrailli askerler hakkındaki görevi kötüye kullanma suçlamaları karşısında ilk kez askerlerinin aleyhinde bir karar vermiş oldu.

Filistinli insan hakları savunucuları, İsrail'in Dökme Kurşun operasyonunda 926'sı sivil 1,417 Gazzeli'nin öldüğünü belirtiyor. Filistinliler, ölenlerin 313'ünün çocuk, 116'sının da kadın olduğunu ifade ediyor.

Bölgeye düzenlenen saldırının Gazze'den roket fırlatılmasını engellemeyi amaçladığını söyleyen İsrail ordusu ise operasyonda 295 sivilin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Uluslararası alanda büyük tepkiye neden olan saldırıya yönelik Birleşmiş Milletler raporunda, İsrail'in orantısız güç kullandığı sonucuna varılmıştı. İsrail BM raporundaki bu saptamayı reddediyor.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,645 µs