En Sıcak Konular

İsrail'den Kızılay'a teşekkür mektubu

7 Temmuz 2010 10:51 tsi
İsrail'den Kızılay'a teşekkür mektubu İsrail'deki yardım kuruluşundan Kızılay'a teşekkür mektubu geldi...

İsrail'deki yardım kuruluşu Maden David Adom'un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Noam Yifrach'ın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırıda yaralananların Türkiye'ye getirilme sürecindeki işbirliğinden ötürü teşekkür mektubu gönderdiği bildirildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kızılay ekibinin, Gazze Yardım Konvoyu'na yönelik İsrail müdahalesinin ardından hızla harekete geçtiği ve İsrail'deki ''Maden David Adom'' yardım kuruluşu ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüterek, yaralıların Türkiye'ye getirildiği anımsatıldı.

Uluslararası bir krizde, olayın etkilerinin daha yıkıcı olmaması için gerçekleştirilen işbirliğinden ötürü Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin, Maden David Adom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Noam Yifrach'a mektup göndererek teşekkürlerini ilettiği belirtilen açıklamada, ''Dr. Noam Yifrach da Tekin Küçükali'ye gönderdiği samimi bir mektup ile süreç içerisinde Türk Kızılayı'nın gerçekleştirdiği çalışmaları övdü ve teşekkürlerini sundu'' bilgisine yer verildi.

Dr. Noam Yifrach'ın mektubu şöyle:

''Sayın Bay Küçükali,

Müdahale ekibinize verdiğimiz destek çalışmalarımızla ilgili 4 Haziran tarihli nazik mektubunuz için çok teşekkür ederiz. Ekibinizle yaptığımız çalışmaları takdir etmeniz MDA tarafından mutlulukla karşılanmıştır.

Talihsiz olayların halklarımızı bunalttığı ve devletlerimiz arasındaki politik işbirliğinin zayıfladığına tanık olduğumuz bugünlerde, liderliğiniz altındaki Türk Kızılayı ve Magen David Adom ekibi, insanlık sergilemişlerdir. Ekiplerin en kısa zamanda İsrail'de gözaltına alınan tüm Türk vatandaşlarının Türkiye'ye geri gönderilmesi görevi, en başta neredeyse imkansız bir görev gibi gözükmüştür. Pek çok insanın başarılmasının olanaksız olduğuna inanmalarına karşın, ilgili tüm otoriteleri ortaklaşa etkilememiz sayesinde çok kısa sürede görevi gerçekleştirdik. 72 saat içinde İsrail'de hastaneye kaldırılan tüm Türk hastalar ziyaret edilip kontrol edilmelerinin ardından Türkiye'ye vardılar.

Bölgedeki en büyük ulusal dernek olan Türk Kızılayı'nın Başkanı olarak yaptığınız liderlik ve aramızdaki kişisel ve profesyonel işbirliği sayesinde inanıyorum ki, Türk Kızılayı'nın kurtarma ve medikal ekiplerinin bu deneyimini tam bir başarı olarak kaydetmemiz mümkündür.

İnanıyorum ki, MDA ve Türk Kızılayı arasındaki ilişki ile karşılıklı destek, gelecek pek çok yıl süresince kardeş ulusal dernekler arasında verimli işbirliği için bir örnek teşkil edecektir. Umuyorum ki, gelecekte, birlikte bunu güçlü şekilde inşa edebiliriz. İnsani çalışmaları birlikte uygulamaya yönelik süratle hareket edebileceğimize dair inancınızı da paylaşıyorum. Bu konuyu tartışmak için kısa zamanda görüşebileceğimizi umuyorum.''



Bu haber 1,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,479 µs