En Sıcak Konular

Aksu'dan Başbuğ'a yanıt

7 Temmuz 2010 09:12 tsi
Aksu'dan Başbuğ'a yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, katıldığı bir program sonrasında basın mensuplarının soruları cevapladı.

Emniyet'e çamur atmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz 
 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, güvenlik birimlerinin, polis teşkilatının terörle mücadelede canla başla hizmet ettiğini belirtip, onların yıpratılmaması gerektiğini söyledi Aksu; "Onları yıpratmak, çamur atmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Yıpratmayalım, kurumlarımıza sahip çıkalım. Polisimize de sahip çıkalım askerimize de sahip çıkalım" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, katıldığı bir program sonrasında basın mensuplarının soruları cevapladı. "Demokratik açılım konusunda sizin de içerisinde olduğunuz bazı çalışmalar oldu. Muhalefet partilerinin OHAL'i istemesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Aksu, "Türkiye demokrasi adına çok büyük adımlar attı. AK Parti iktidarı gerçekten ezberleri bozdu. Demokratikleşme konusunda çok mesafe kat etti. Bu konuda geriye dönüş olur mu." karşılığını verdi.

Olağan üstü halin yeniden istemenin yapılan bütün demokratikleşme hareketlerinden geriye dönmek olacağını vurgulayan Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu mümkün değil tabi. Bu milli birlik ve kardeşlik projesidir. Hayret ediyorum, bu demokratikleşmeye kardeşliğe, birliğe, beraberliğe nasıl karşı çıkılır. Biz bu projeyle bütün sorunlarımızı beraber halledelim. İçini doldurup bir proje sunmadık biz bunlara. Türkiye'nin sorunları yıllardan beri devam eden konularla ilgilidir. Birlikte bu sorunları çözelim dedik. Muhalefet partilerine, bütün partilere çağrıda bulunduk. Biz o yolda da devam ediyoruz. Ve çok güzel şeyler de yapıldı. Yapılmaya da devam edecek."

Bir dönem İçişleri Bakanlığı görevini yaptığı, bazı değerlendirmelerde emniyetin birtakım olaylara karıştığı şeklindeki iddialar hakkında neler düşündüğü sorulduğunda ise Aksu şöyle karşılık verdi; "Bakın bu dedikodulara göre fikir yürütülmez. Bugün Emniyet teşkilatımız, daha doğrusu güvenlik birimlerimiz terörle mücadelede canla başla hizmet etmektedir. Onları yıpratmak, çamur atmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Yıpratmayalım, kurumlarımıza sahip çıkalım. Polisimize de sahip çıkalım askerimize de sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğindeki yaşanan son süreci de değerlendiren Aksu; "Anayasa değişiklik paketini CHP her zamanki gibi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Bu demek oluyor ki hukuki süreç, daha doğrusu yargılama devam ediyor. Yargılanması olan bir konuda konuşmamız da doğru olmaz. Ben inanıyorum ki Anayasa Mahkememiz anayasamıza, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş ve yargılama esaslarına, hukuka uygun bir karar verirler inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

cihan



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs