En Sıcak Konular

TPAO, Şuhut'ta petrol arayacak

6 Temmuz 2010 20:33 tsi
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Kayabelen beldesinde petrol aramak için önümüzdeki günlerde sondaj çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Uysal, Kayabelen beldesinde sondaja başlamak için hazırlıkların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da bulunan TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Uysal, Afyonkarahisar'ı petrol bakımından zengin bir il haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Burdur'da 7 bin 214 metrelik bir sondaj yaptıklarını ve bu sondajın dünyanın 47'nci en derin kuyusu olduğunu belirten Uysal, "Burdur'da elde ettiğimiz bulgular bizi Şuhut ilçesi Kayabelen beldesinde bir noktaya götürdü. Önümüzdeki günlerde orada sondaja başlamak için hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Burada inşallah yeni bir yatırıma hazırlanıyoruz. İnşallah buradan da petrol çıkaracağız." dedi.

Uysal, TPAO'nun 2003 yılından bu tarafa gerek Türkiye'de gerekse yurt dışındaki yatırımlarıyla adından söz ettirdiğin, 2003 yılından itibaren de yatırımlarını katlayarak Türkiye'de petrol üretimi ile ilgili çok ciddi gelişmeler sağladıklarına dikkat çeken Uysal, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 80 bin varil petrol ürettiklerini kaydetti. Uysal, Türkiye'nin günlük petrol üretiminin ise yaklaşık 600 bin varil olduğunu bildirdi.

"2023 YILINA KADAR TÜRKİYE'Yİ PETROL İTHAL ETMEYEN ÜLKE HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Hedeflerinin 2023 yılına kadar Türkiye'yi petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke haline getirmek olduğunu anlatan Uysal, "Karadeniz'de çok ciddi yatırımlarımız var. Orada hedefe çok yaklaştık. İnşallah temmuz ayının sonuna kadar memleketimize güzel haberler vermeyi ümit ediyoruz. Yurt içinde Güneydoğu Anadolu'da petrol ve doğalgazla ilgili keşiflerimiz var. Üretimimiz giderek her yıl artıyor. Kriz döneminde üretimimizi yüzde 20 arttırdık. 10 milyon varilden, 12 milyon varile kadar üretimimizi yükselttik." diye konuştu.

Yurt dışındaki faaliyetlerinden de söz eden Uysal, Irak'a çok önem verdiklerini bildirdi. Libya'da Fizan çöllerinde Türk Bayrağı'nı dalgalandırdıklarını ve peş peşe 5 tane keşif yaptıklarını hatırlatan Uysal, "Önümüzdeki ay Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da Libya'ya götürerek keşifleri petrol camiasıyla paylaşacağız. Orada 150 bin varilden fazla üretim yapma imkanı görünüyor. Irak'ta inşallah yeni ihaleler açılacak. Kerkük sahası da bu ihalelerden birisi olursa Kerkük sahası için ihalede teklif verip, yılların rüyası olan Kerkük sahasını da Türk halkıyla ilişkilendirmek istiyoruz. Bütün gayretimizle her yıl bir varil daha fazla petrol, 1 metreküp daha fazla doğalgaz üretmek için çalışıyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar'a gerçekleştirilmesi planlanan yatırımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Uysal'a teşekkür etti.

(CİHAN)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs