En Sıcak Konular

Milletvekili-vali tartışması alevlendi

6 Temmuz 2010 15:59 tsi
MARDİN Valisi Hasan Duruer ile AK Parti Milletvekili Mehmet Halit Demir arasındaki gerginlik, Artuk Üniversitesi'ndeki temel atma töreni sırasında devam etti.

Milletvekili Demir, Vali Duruer hakkında sivil toplum toplum örgütlerinin eleştirileri doğru bulduğunu belirtirken, Vali Duruer, ‘Gelenekçi-yenilikçi kavgası' demekle yetindi.

Mardin Milletvekili Demir ile Mardin Valisi Hasan Duruer arasında geçen yıl Artuklu Üniversitesi salonundaki bir kokteylde alkol verilmesi üzerine başlayan polemik devam ediyor. Mardin Bienal'i kapsamında geçen ay Kasımiye Medresesi'nde transparan giyimli kadınların gösteri yapmasına Mardin'de bulunan ve AK Parti'ye yakın bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi tepki gösterdi. Bu tepkiden sonra da AK Parti Mardin Miletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve AK Parti'li Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun üyesi bulunduğu Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği, polis tarafından boşaltılarak eşyaları dışarı çıkarıldı. AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Vali Hasan Durer'i yine eleştirerek, yapılanlara tepki gösterdi. Demir, sivil toplum örgütlerinin son günlerde artan terör olaylarına karşı çıkısını hatırlatırken bunun takdir edildiğini söyledi. Mardin'de etkinlik adına takım faaliyetlere karşı duruşlarının da eleştiri dozunda olduğunu savunan Demir, şöyle dedi: “Sivil toplum örgütlerimizin eleştirel boyuttan meselelere yaklaşmaları kesinlikle ama kesinlikle hiçbir kurumumuz tarafından, hiçbir idarecimiz tarafından polemik konusu yapılması, ya da cezalandırılması gereken anlayışla yaklaşılmasına karşıyız. Bu ilimizde de çok büyük bir haksızlık manasına gelecek bir davranış biçimidir. Bizim ilimizde en son etkinlik adına Kasımiye Medresesi’nde yapılan gösteri, mekansal olarak yada ilimizin gerçekleri ile alakalı sivil toplum kuruluşlarımızın ortaya koyduğu görüş gerçekten doğru bir görüştü ve eleştirileri doğru bir eleştiriydi.” AK Parti eski İl Başkanı Şeyhmus Dinçel'in başkanı olduğu Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği'nin Mardin Valiliği'nce polis zoru ile boşlatılmasının hoşgörüyle bağdaşmadığını belirten AK Parti'li Demir, şöyle devam etti: “Bu derneğimize milletvekilimiz Gönül Bekin Şahkulubey, Belediye Başkanımız Mehmet Beşir Ayanoğlu ile birçok Mardinli hemşerimiz üye oldukları halde ve yıllardır bu dernek ilimize bir çok katkı ortaya koyduğu halde bakıyorsunuz o derneğimiz ilimize yakışmayan, hoşgörümüzle bağdaşmayan bir anlayışla, eşyaları dışarı atılıyor. Bunu anlayışla karşılamak mümkün değil. Bundan sonraki süreçte sivil toplum örgütlerimizle, işadamlarımızla, hemşehrimizle bu ilin kalkınması ve daha güzel yerlere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” AK Parti'li Demir, ayrıca Mardin Valisi Duruer'in önceki açıklamalarında Mardinlilere yönelik çok çocuklu olmalarını, ‘cahil' ve kaçak elektrik kullanımının yüksek olmasından dolayı da ‘hırsız' nitelemesinde bulunduğunu iddia etti. Milletvekili Demir'den sonra kürsüye çıkan Vali Hasan Duruer ise polimiğe girmeden, yapılan faaliyet ve eleştirilerin gelenekçi ve yenilikçi kavgası olduğunu belirterek konuşmasını kısa kesti.

Tören çıkışında gazetecilerin Vali Duruer'in gelenekçi-yenilikçi kavgası sözünü hatırlatması üzerine, Milletvekili Demir, “Derneğin polis zoru ile boşlatılmasının yenilikçi düşünce ile ilgisi olamaz. Önemli olanın Mardin'i Mardin yapan köklü geleneklerinden taviz vermeden yeniliğe açık olunmasıdır” yanıtı verdi.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs