En Sıcak Konular

Baykal'ı indirdiler çuvalladılar

6 Temmuz 2010 11:20 tsi
Kılıçdaroğlu ile hayal kırıklığı yaşayan CHP'de Baykal sesleri yükselmeye başladı.

CHP'de Sav-Tekin gerilimiCHP'nin kırgın üyeleri, "www.baykalgoreve.com" adlı bir site kurdu. Burada görüşlerini paylaşan kırgınlar, devrik liderleri Deniz Baykal'a yeni bir parti kurması yönünde çağrıda bulunuyor. İki gün önce açılan internet sitesinde Baykal'a yakın isimler, "Deniz Baykal Göreve" başlığı altında, "Sen, yok olmuş CHP'yi diriltmiştin. Sana ihanet ettiler, seni ve emektar arkadaşlarını çiğnediler... Şimdi o günkü gibi göreve dönme zamanı..." diyerek eski genel başkanlarını göreve çağırıyor. Giriş sayfasında, görüşlerin paylaşılabileceği forumlar da bulunuyor. CHP ile ilgili haberlerin de yer aldığı sitede partililer Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav hakkında görüş de bildiriyor. "Deniz Baykal yeni parti kursun" ve "Siyasi ihanet" gibi forumların da yer aldığı sitede, il başkanlarının da görüş ve önerilerini paylaşması sağlanıyor.
Pınar Öznil isimli bir CHP'li, Baykal'a, "Sayın Genel Başkanımız, bir komployla partiden uzaklaştırılıyor. İl yönetimleri görevden alınıyor, suçları Baykal'ın döneminde seçilmiş olmaları." diyerek dert yanıyor. Seçilmişleri görevden alanların CHP içinde ihtilâl yaptığını iddia eden Öznil, "Sayın Baykal, lütfen geri dön. Gerekirse yeni parti kur. Arkandayız." diyor.

Baykal'ın gidişini, Sultan 2. Abdülhamit'in tahtan indirilişine benzeten Zeynel Tuncel ise forumda şöyle sesleniyor: "Baykal'ı indirdiler, şimdi de çuvalladılar. Gandi'ye o koltuk bol geliyor."

Zeliha Kuşkonmaz, "Genel başkana tuzak kurulmuş, kimsenin umurunda değil. Baykal tek başına, ölmüş CHP'yi diriltmişti. Şimdi yeni bir parti kurarak onu da diriltebilir." derken Dilek Beyza Beyaz da, "İhanet eden adam rolünü Kılıçdaroğlu'na yakıştıramadım." yazıyor. Kendilerini parti teşkilatlarına sokmayacaklarını vurgulayan Serdar Ancel, "Sayın Genel Başkanım, gel başımıza geç. Bu yapılanlar kanımıza dokunuyor." ifadelerini kullanıyor. İbrahim Durmuş da Deniz Baykal'a şu çağrıyı yapıyor: "Tüm il başkanları olarak arkandayız Sayın Genel Başkanım. Sırtınıza saplanan hançeri görüyoruz."

 

CİHAN

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs