Özür de yok tazminat da! | " /> Özür de yok tazminat da! | "/>

En Sıcak Konular

Özür de yok tazminat da!

6 Temmuz 2010 10:57 tsi
Özür de yok tazminat da! Daru’l Haliç gazetesi bugün İsrail’in Türkiye’den özür dilemeyi reddetmesini değerlendiriyor. Yorumda İsrail’in neden asla özür dilemeyi kabul etmeyeceği açıklanıyor.

İşgal ettiği günden bu yana Filistin topraklarında Filistin halkına karşı yapmadık zulüm bırakmayan İsrail’in sonunda Türkiye gibi Orta Doğu’da siyasi bir otorite olma yarışına girmiş bir ülkenin sadece sivil yardım taşıyan gemisine saldırıp egemenliğine dokunması iki ülke arasında zaten gergin olan ilişkileri daha da çıkmaza soktu. İlişkilerin eski haline döndürülmesi için Türkiye tarafından gelen “özür” talebi, İsrail tarafından red’le karşılık buldu. Şimdi okuyacağınız bu yorumda İsrail’in aslında klasik bir hal almış bu tavrının ardında yatan sebebi bulacaksınız.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayınlanan Daru’l Haliç gazetesi bugünkü “Özür de yok tazminat da!” başlıklı yorumunda İsrail’in Türkiye’den özür dilemeyi ısrarla reddetmesini konu ediniyor. Gazete, yorumuna şöyle giriyor: “İşgalci Siyonist güçlerin senelerdir koyduğu ambargoyu kırmak için Gazze’deki Filistinlilere yardım taşımak görevini üstlenen Özgürlük Filosu’na karşı işlediği katliamın ardından İsrail’in özür dilemeyi ve tazminat ödemeyi reddetmesi gayet normal bir şeydir.

Öyle ki İsrail bu suçunu, Filistin’i işgal ettiği günden bu yana işlediği diğer suçlar gibi kasıtlı ve daha önceden planlanmış şekilde işledi. Bu nedenle de Türklerden özür dilemeyi reddettiği zaman kendisi ve izlediği yaklaşımlarla gayet uyumlu bir yol seçmiş olmaktadır. Bu kadarıyla da kalmayarak dünyaya kimseye karşı sevgi beslemediğini, karşısındakinin kendisi için ister müttefik olsun ister dost ister düşman her zaman bir ‘yabancı’ olduğunu kanıtlamaktadır.

Bu, teröristlerin doğasıdır. Uluslararası Toplum’un kendileriyle nasıl muamele ettiği de ortadadır. Eğer onların işlediği bu suç gibi bir suçu başka bir devlet işleseydi her ne ülke olursa olsun dünya ayağa kalkar, hemen Uluslararası Güvenlik Konseyi acil bir toplantı yapar, bildiriler yayınlar, 7. bölümü uygular ve yaptırımlar yağdırırdı.”

İsrail kanunlar üstünde tutuluyor

Gazetenin yorumunda İsrail’in tüm uluslararası kanun ve yaptırımlar üzerinde tutulduğu, bu nedenle de kimseden hiçbir sebeple özür dilemeye gerek duymayacağına ise şu ifadelerle değiniliyor: “İsrail özür de dilemeyecek tazminat da ödemeyecek. Çünkü kendisini dizginleyen, hesaba çeken ve cezalandıran birileri bulunmuyor. Nerede Ban Ki-moon? Nerede BM? Nerede topraklarını, hakkını savunanlara karşı raporlar hazırlayan ve bu raporlarla işgalci Siyonist varlığı koruma şemsiyesini genişleten temsilcileri?”

Yazıda son olarak Özgürlük Filosu katliamının, bugüne kadar işlenmiş ve gelecekte işlenecek Siyonist katliamların bir parçası olduğu, bu devirde insanlığın yüz karası olan savaş suçlusu Siyonistler, uluslar arası soruşturma komisyonları kurulup, yargılanıp cezalandırılmadığı sürece de bu katliamların devam edeceği dile getiriliyor.

timetürk



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,395 µs