özel ekip | " /> özel ekip | "/>

En Sıcak Konular

Lider kadro için özel ekip

6 Temmuz 2010 08:45 tsi
Lider kadro için özel ekip 

Terör örgütünün lider kadrosunu ele geçirerek Türkiye'ye getirmek için "özel ekip" kuruluyor. İşte hedefteki üç isim: Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son günlerde artan terör eylemleri üzerine sınır ötesi operasyonlarını artırırken hedefe de PKK'nın 3 lider ismini koydu. TSK'nın geçen hafta Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği hava harekatında da özellikle Murat Karayılan'ın bulunabileceği kamplar hedef alındı. Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık'ın yakalanması için istihbarat birimlerinin de özel bir plan üzerinde çalıştığı öğrenildi. İstihbarat raporlarına göre, sınır ötesi operasyonlar sonrasında panik yaşayan PKK'nın lider kadrosundaki Murat Karayılan, Suriye kanadının önemli ismi Fehman Hüseyin ile Cemil Bayık sürekli olarak yer değiştiriyor. Lider kadrosunun, yakalanmamak için yerlerini belli edecek telefon ve telsiz kullanmadığı, iletişimi kuryeler aracılığıyla sağladığı belirtiliyor. Lider kadrosu, iletişimi daha hızlı yapabilmek için birbirlerine yakın bölgelerde bulunuyor.

ÖCALAN VE SAKIK GİBİ...

Türkiye'nin baskıları sonucunda 9 Ekim 1998'de Suriye topraklarından çıkmak zorunda kalan teröristbaşı Abdullah Öcalan, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı ve MİT tarafından oluşturulan "özel ekip" tarafından Türkiye'ye getirilmişti. Öcalan, devletin zirvesinde sınırlı sayıda ismin bildiği özel operasyonla Kenya'dan 19 Şubat 1999 tarihinde Türkiye'ye getirilerek İmralı Cezaevi'ne kondu. Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği daha sonra dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından kamuoyuna açıklandı. Terör örgütünün bir diğer önemli ismi Şemdin Sakık da 13 Nisan 1998 tarihinde bordo bereliler tarafından düzenlenen bir operasyonla Erbil yakınlarında ele geçirilmişti.

SURİYE'NİN SORGUSU BEKLENİYOR

Ankara şimdi PKK'nın diğer 3 liderinin benzer operasyonla yakalanmasını planlarken Suriye'nin geçen hafta gözaltına aldığı 400 PKK'lının sorgusunun tamamlanmasını da bekliyor. Terör örgütü üyelerinin sorguları tamamlandıktan sonra bu kişilerin Türkiye'ye iade edilmesi için Ankara girişimde bulunacak. Şam Yönetimi'nin geçen yıl yapılan anlaşma gereği Türk vatandaşı olan PKK'lıları Türkiye iade etmesi gerekiyor. İadeden sonra Türkiye de bu kişilerin ifadelerini alacak.

ABDULLAH ÖCALAN 11 YILDIR İMRALI CEZAEVİ'NDE

PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, Suriye'den çıkarıldıktan bir süre sonra 1999'da Kenya'da yakalandı. Özel Kuvvetler ve MİT'in oluşturduğu özel ekip tarafından Türkiye'ye getirilen Öcalan, şimdi çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çekiyor.

İkisi de kurtuldu

TSK'nın geçen hafta Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği ve 2 saat süren hava harekatında PKK'nın ikinci ismi Murat Karayılan'ı hedef aldığı belirtildi. 1 Temmuz gecesi F-16'larla PKK'nın Kuzey Irak'taki üssü Kandil Dağı ile Hakurk bölgesine gerçekleştirilen harekatta, PKK unsurları bombalandı. Ancak hedeflenen 30 PKK'lı arasında bulunan Murat Karayılan'ın harekattan kurtulduğu anlaşıldı. TSK'nın 16 Haziran'da gerçekleştirdiği hava harekatı sonrasında ise örgütün önemli isimlerinden Fehman Hüseyin'in Hakkari sınır bölgesinde tespit edildiği ancak daha sonra izini kaybettirdiği bildirildi.

sabah




Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs