En Sıcak Konular

Başbuğ, televizyonda terörü anlattı

5 Temmuz 2010 21:35 tsi
Başbuğ, televizyonda terörü anlattı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Önümüzdeki süreç terör eylemleri açısından hassas bir süreçtir. Görevliler, herkes dikkatli olmak zorundadır, istihbaratımızdan tutun gerekli tedbirlerin alınmasına kadar'' dedi.

Star Televizyonu'nda yayınlanan ''Arena'' programında, Gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Başbuğ, Gediktepe olayıyla ilgili, operasyonda 15 kahraman Türk askerinin şehit olduğunu, ancak çatışmada karşı tarafa verilen zayiatın çok ağır olduğunu belirtti. Başbuğ, Siirt-Doğanköy-Sarıyaprak bölgesinde, PKK terör örgütünün geçen hafta gerçekleştirdiği eylemin, ''bugüne kadar saldırıp, en büyük darbeyi aldığı eylem'' olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim bizzat arazide tespit ettiğimiz 12 teröristin öldürülmüş olduğudur. O akşam o harekatı biz de buradan takip ettik. Örgüt o akşam gerçekten büyük telaş ve kaos içindeydi. Son dönemlerde en büyük darbeyi, bizim Sarıyaprak-Doğanköy'deki kahraman subay, astsubay, uzman, erbaş ve erlerimiz verdirdi. Sarıyaprak'a gittiğimizde operasyona bizzat iştirak eden Yüzbaşı Hakan'dan olayın nasıl cereyan ettiğini dinledik. Gerçekten hem çok mutlu olduk, gurur duyduk hem de önemli anlar yaşadık. Özellikle Yüzbaşı Hakan'ın şu söylediği sözleri unutamıyorum: 'Komutanım burada Mustafa üsteğmeni kaybettik.' Yüzbaşı Hakan, Mustafa üsteğmenle 3 yıl aynı kaderi paylaşmış. Mustafa üsteğmenin bilin ki, şehit olmasından en büyük acıyı Yüzbaşı Hakan duydu. Anne, baba, eş elbette onların acılarını hiçbirimiz anlayamayız, aynı noktada olamayız, bu bir gerçek. Onlardan sonra en büyük acıyı duyan Yüzbaşı Hakan... Sonra sıralı komutanlar, bana kadar geliyor. Yüzbaşı Hakan, bana şunu söyledi: 'Komutanım Mustafalar ölür Hakanlar gelir, Hakanlar da ölür. Bize güvenin komutanım' diyor. Benim subayım, astsubayım, uzmanım bu. Bizim gücümüz bu. Bunu inanın dünyanın hiçbir ordusunda göremezsiniz. Gediktepe'deki asker... 4 gün askerliğimiz kalmış, seni başka yere alalım askerliğini orada tamamla dedik, 'Hayır' dedi. 'Benim arkadaşım burada şehit oldu. Ben de askerliğimi burada tamamlayacağım, gerekirse taş olurum' dedi. Diyarbakır-Silvan'daki olayı da unutmamamız lazım. Buradaki olayda, 6 terörist bir araçla oradaki karakola eyleme geldiler. Mardinli kahraman şehit erin, canı pahasına müdahalesiyle eylem engellendi. 6 terörist etkisiz hale getirildi. Dün akşam Beytüşşebap'ta geçici köy korucularımız, askerimiz, polisimiz ki aynı 3 noktaya saldırı var, yaralılarımız var. Orada da teröristler derslerini aldılar. Bunları niçin ifade ediyorum, saldırılar bazen siz ne kadar tedbir alsanız da olabilir. Önemli olan saldırılarda gereken dersi verirseniz, ki veriyor olması lazım güvenlik güçlerinin, bu eylemlerin tırmanış süresinin daha kısalmasına neden olabilir.'' Orgeneral Başbuğ, ''Önümüzdeki süreç, terör eylemleri açısından hassas bir süreç. Görevliler, herkes dikkatli olmak zorundadır, istihbaratımızdan tutun gerekli tedbirlerin alınmasına kadar. Ümit ediyorum, güven de duyuyorum, aynı hassasiyeti batı bölgelerinde de göstermemiz lazım. Batı bölgelerimiz de hassastır. Önemli olan terör eylemlerinin arttığı süreci, Türkiye olarak hep beraber, tek yumruk halinde, en az zararla atlatmak durumundayız'' diye konuştu.



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs