En Sıcak Konular

CHP: Olağan karşılıyoruz

5 Temmuz 2010 17:53 tsi
CHP: Olağan karşılıyoruz CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Hakkı Süha Okay, "Raportörün görüşü kişiseldir, Anayasa Mahkemesi üyelerini bağlamaz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Sözcüsü Okay, MYK gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Okay, MYK'da öncelikle Kılıçdaoğlu'nun Güneydoğu'da sınır noktasında gezi ve incelemelerine ilişkin incelemeleriyle ilgili bilgilerin verildiğini belirterek, terör sorunu ve ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade etti.

Soruları da cevaplayan Okay, anayasa değişikliğinin iptali için açılan davaya ilişkin raportörün raporunun sunulduğu yönündeki bir soruya, raportörün görüşünün kişisel bir görüş olduğunu vurguladı.

Okay, şöyle konuştu: "Raportörün kişisel görüşüdür, Anayasa Mahkemesi üyelerini bağlamaz. CHP'nin böylesine kamuoyunu yakından ilgilendiren Anayasa Mahkemesi başvurularında da genelde raportörlerin menfi görüş vermesini olağan karşılıyoruz. Anayasa Mahkemesi üyeleri bu yönde karar verecektir. Geçmişte bunları yaşadık. Raportörün görüşleri Anayasa Mahkemesi'nin üyelerini bağlamaz. Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri en kısa süre içerinde 111 milletvekilinin yapmış olduğu başvuruyu en kısa sürede yaptığı incelemeyi görüşmeye başlayacaktır. 12 Eylül'de bir referandum takvimi verildiğine göre bu belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'nin öncelikle ele alması bir beklentidir. Bu ay içinde karar verir diye düşünüyorum."

"REFERANDUM DA OLSA ERKEN SEÇİME GİDİLMELİDİR"

"Anayasa Mahkemesi referandumu iptal ederse erken seçime gidilmesi konuşuluyor." sorusuna ise Okay, şu cevabı verdi: "Beklentimiz referandum olsa da olmasa da Türkiye'nin bir an önce erken seçime gitmesidir. Bu Kasım'ın içinde olabilir."

"BAŞBAKAN ZİYARET ETMELİ"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesiyle ilgili Erdoğan'ın bilgi sunacak kişi olarak ziyaretlerde bulunması gerektiğini ifade eden Okay, "Başbakan daha önce 'ziyaret edeceğim' dedi, sonra 'hepsini toplayacağım' sözlerini söyledi. Başbakan, siyasilere 'beraber ortak masada toplayacağım' diye çağrıda bulunması gerekir. Siyasi nezaket gereği bilgi vermek üzere CHP'ye ziyarette bulunması gerekir." diye konuştu.

"PANİK İÇİNDEYİM"

"Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in odasında böcek araması yapılacak. Hatta grup başkan vekillerinin odasında da yapılacağı söyleniyor." sorusuna ise Okay, "Ben de dinleniyor muyum diye panik içerisindeyim. Herkesi panik aldı. Türkiye'de haberleşme hürriyeti kalmadı. Hukuksuz dinleme yapılırken susanlar şimdi tedirginlik içinde." karşılığını verdi. 

CİHAN

 



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs