En Sıcak Konular

7 tematik üniversite sadece lisans üstü eğitim verecek

5 Temmuz 2010 17:09 tsi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Kurulacak 7 üniversitenin özelliği, onların sadece lisans üstü eğitim verecek olmalarıdır" dedi.

Prof Dr. Özcan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Çaycuma Kampüsü’nde yaptırılan Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi’nin temel atma töreni ve Çaycuma Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’nun açılışında yaptığı konuşmada, tesis ve bazen okul yapmanın yeterli olmayabileceğinden, bir şekilde fark yaratılmasının gerektiğini söyledi.

Bölgede yapılacak araştırma merkezi ile ilgili ZKÜ Rektörü Prof. Dr.

Bektaş Açıkgöz’ün merkezin "Gıda üzerine Hacettepe Üniversitesi gibi olacak" demesine karşın, kendisinin de "Hacettepe Üniversitesi’nden daha iyi olacak" dediğini anlatan Özcan, şöyle konuştu: "Bir şekilde fark yaratamazsanız, o zaman katma değeri ülkemize ve ekonomimize az olur. Ümit ediyorum ki araştırma merkezi birçok merkezin içerisinde parmakla gösterilecek şekilde mükemmel olur. Ben şimdiden merkeze emeği geçen hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar hayırla yapılan illerde üniversitelerimiz çok çok gelişmektedir. Konya ve Kayseri örneğine bakınız. Onları takip eden başka illerimiz de var. Halkla üniversitelerimiz bütünleştiği, hayırseverlerimiz de yüksek öğretime el attığında, sonuç her zaman fevkalade olmaktadır. Ümit ediyorum, Türkiye yakın zamanda bu yolu çok ilerletecek, üniversitelerimiz özlediği seviyeye gelecektir diye düşünüyorum. Tek istediğim üniversitelerin birbirlerinin kopyası olmaması ve her zaman farklılık yaratmasıdır."

-TEMATİK ÜNİVERSİTELER-

Son zamanlarda Türkiye’de ’Tematik üniversiteler’ dedikleri belli konulara odaklanmış üniversiteler üzerine çalıştıklarını belirten Özcan, şöyle devam etti: "Kurulacak 7 üniversitenin bu anlamda özelliği, onların sadece lisans üstü eğitim verecek olmalarıdır. Yeni açılan üniversitelerimize öğretim üyesi yetiştirebilmek için böyle yola başvurduk. Onların hepsi belirli konularda ve alanlarda farklı olmak şartı ile sadece lisans üstü ve doktora eğitimi verecekler. İhtiyaç duyan üniversitelerimize, bu okuldan mezun olan öğrencilerimizi yollayacağız." Zonguldak Valisi Erdal Ata da, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında eğitimle ilgili sorunların geldiğini, bunun çözümü için de devletin elinden gelen her türlü gayreti sarf ettiğini söyledi.

Son yıllarda genel bütçeden en fazla payın milli eğitime ayrılmasına rağmen, halen eğitim konusunda hem devlet hem de toplum olarak yapılması gereken çok şeyin olduğuna inandığını anlatan Ata, "O nedenle devletin imkanlarının yanı sıra hayırsever kurum ve kuruluşların bu tür eğitim yatırımlarına katkısının çok önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz de 1900 metrekare alanda inşa edilen spor salonunun 450 kişi kapasiteli olduğunu, Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi’nin de Filyos Projesi’ne uygun olarak tasarlandığını ifade ederek, "Binanın tamamlanarak laboratuvarlarının donatılmasının ardından gıda mühendisliği programında yüksek lisans, doktora ve lisans eğitimi için başvuruda bulunacağız" diye konuştu.

Açıkgöz, eğitime katkılarından dolayı Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayri Kandemir ile iş adamı Zeki Yurtbay’a plaket verdi.

Bu arada, Prof. Dr. Özcan ve Açıkgöz ile eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Vali Ata, spor salonunun açılış kurdelesini kesti.

Özcan, salonda bulunan potaya yaptığı atışı baskete çevirdi.

Daha sonra ise butona basılarak araştırma merkezinin temelini atıldı, kurban kesildi



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs