En Sıcak Konular

Mescid-i Aksa'nın güney kısmına gece kulübü

5 Temmuz 2010 16:43 tsi
Mescid-i Aksa'nın güney kısmına gece kulübü İsrail Mescid-i Aksa'nın güney kısmını eğlence alanına dönüştürmeye hazırlanıyor. Turistik bir parka dönüştürülecek alanda bir de gece kulübü açılacak.

İşgalci İsrail devleti, bir yandan hızla yerleşim konutları dikmeye devam ederken öte yandan da mübarek Aksa Mescidi’ni tahrip edip yıkma çalışmalarını sürdürüyor. El-Aksa Kurumu son dönemde İsrail’in çirkin bir planını daha ortaya koydu. Bu plana göre Aksa Mescidi’nin güneyinde kalan kısım gece kulübü yapılacak. Yapılan keşiflere göre bu yönde kazı, aydınlatma ve iletişim çalışmaları son hızla sürdürülüyor.

El-Aksa Vakıf ve Miras Kurumu, işgal devleti İsrail’in mübarek Aksa Mescidi’nin güneyinde Emevi Sarayları diye bilinen kısmındaki kazı çalışmalarını genişlettiğini ortaya koydu. Kurumun ifadesine göre İsrail bu bölümü gece saatlerinde faaliyet gösterecek Tevratsal turistik bir park niteliği taşıyan bir gece kulübüne çevirecek.

Aksa Kurumu son dönemde özellikle Aksa Mescidi’nin güney duvarının ardında kalan bölgede meydana gelen son yenilik ve gelişmeleri belirlemek için sahada tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

Yapılan son tespitlerin ardından kurum şu açıklamayı yaptı: “İşgal devleti Emevi Sarayları mevkiinde kazı çalışmaları dairesini genişletti. Şu anda bölgenin 9 farklı alanında kazı çalışmaları sürüyor. Ayrıca kazıların birbirinden farklı doğası dikkat çekiyor. Kazılan alanlar, saklama gayesiyle siyah plastikten örtülerle kapatıldı. Yerin altındaki tabakalarda, koridorlarda ve kavisli bölgelerde de daha başka kazı çalışmaları gerçekleştiriliyor.”

Aksa Kurumu yayınladığı bildiride açıklamalarına şöyle devam etti: “İşgalcinin yaptığı bina çalışmalarında en çok iki nokta dikkati çekiyor. Bunlardan ilki ortasına demirden parça konan dikdörtgen şablonlar dökmesi. Bu şablonlar genellikle dev boyutlu elektrikli aydınlatma direklerini taşımaktadır. Diğeri ise bölgede geniş çaplı ve yoğun elektrik-iletişim ağının kurulması. Demir beton kalıp dökümü de bu çalışmayı takviye etmektedir.”

Kurum, bir yandan yabancı turistlerin diğer yandan da Yahudi cemaatlerin sabah saatlerinde bir kısım ziyaretçinin de gece saatlerinde Aksa Mescdi’nin güney duvarında yer alan kapalı üçlü kapının arkasındaki yeni pistin bulunduğu mevkiye yöneldiğine dikkat çekti. Buraya gelenler seminerler ve partiler, Yahudi dini Talmud geleneklerine uygun ayinler düzenliyor.

Aksa Kurumu iki ay kadar önce Aksa Mescidi’nin güneyinin Tevratsal bir yola çevrilme planını ortaya koymuştu. Bu plan çerçevesinde işgalci İsrail Aksa Mescidi’nin güneyinde kalan bölgeyi özellikle gece saatlerinde faaliyet gösterecek Tevratsal özel bir turistik park haline getirecek. Aydınlatma projeleri ve gece festivalleri ise bu planın sadece basit bir parçası.

Timeturk

 



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs