En Sıcak Konular

Demirtaş: Ateşkes çağrılarına neden cevap verilmedi

5 Temmuz 2010 13:00 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gün, acıları yarıştırma günü değil, gün birbirine acı çektirme günü de değil" dedi. Demirtaş, çift taraflı ateşkes çağrılarına neden cevap verilmediğini sordu.

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali'nin son gününde yerel sanatçılar konser verdi. Trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'ndeki etkinliğe, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Van Miletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya katıldı.

Konser arasında konuşan BDP Genel Başkanı Demirtaş, AK Parti'ye yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Demirtaş, akan kanın bir an önce durması için sivil toplum kuruluşlarının yaptığı, 'PKK silah bıraksın TSK operasyonları durdursun' çağrıları kapsamında, çift taraflı ateşkese neden cevap verilmediğini sordu.

"Gün, acıları yarıştırma günü değil, gün, birbirine acı çektirme günü de değil" diyen Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının, 'operasyonlar durdurulsun, PKK eylemsizlik kararı versin' açıklamalarına karşılık, Başbakan Erdoğan'ın çift taraflı ateşkes çağrılarına neden cevap vermediğini sordu. Demirtaş, çift taraflı ateşkesin bu ülkede akan kanın bir an önce durması için en iyi formül olduğunu söyledi.

Hep birlikte, silahların susması için çaba sarfetme çağrısı yapan BDP'li Demirtaş, "Siz mevzi yarışmasına girmişken bu ülkede akan kanı durdurmak mümkün olmayacaktır. Her gün Türkiye'nin her bir yerine, her bir kentine, her bir köyüne cenazeler giderken, hiç kimse bu hükümetin bu ülkeye zerre kadar barış getireceğine inanmamalıdır." dedi.

Demokratikleşme, özgürlükler ve barış konusunda AK Parti'ye sıfır notunu veren Demirtaş, sorunun çözümü konusunda BDP'nin hazır olduğuna dikkat çekti. Demirtaş, "BDP, elbette Kürt sorununda muhataptır, elbette ki bu halkın sorunlarını, çözüm önerilerini tartışacak kadar iradeye ve halk desteğine sahiptir" diye konuştu.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Türkiye Meclisi (TM) operasyonlarına değinen BDP Genel Başkanı Demirtaş, tutuklananların serbest bırakılması için Terörle Mücadele Kanunu (TMK)'nda değişiklik yapılması çağrısında bulundu. Demirtaş, şöyle dedi:

"Ne diyor Sayın Başbakan, BDP'yi biz mi kapattık? KCK operasyonlarını biz mi yaptık? diyor. Çocukları biz mi tutuklattık? Barış gruplarını biz mi içeri attık? diyor. Doğrusu bu kadarına da pes diyorum. 'De berde Başbakan (Bırak Başbakan)."

Diğer yandan, KCK operasyonlarını eleştiren Demirtaş, hükümet muhatap değilse Başbakan'dan muhatap göstermesini istedi.

cihan



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,804 µs