En Sıcak Konular

Orgeneral Başbuğ, İsrail askeri dergisinde

5 Temmuz 2010 11:43 tsi
Orgeneral Başbuğ, İsrail askeri dergisinde Ankara ile Tel Aviv tarihlerinin en ciddi krizini yaşarken, İsrail Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un terörizm üzerine yaptığı bir konuşmanın metnini yayınladı.

İsrail’de yayınlanan silahlı kuvvetler dergisi “Maarachot”, Orgeneral Başbauğ’un geçen Mart ayında Ankara’da yapılan terör zirvesinde yaptığı konuşmayı ilk makale olarak aynen yayınladı.
Haaretz gazetesinin haberine göre, makalenin başında ayrıca İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’nin bir önsözü yer aldı.

Korgeneral Aşkenazi, önsözde, “meslektaşım” diye takdim ettiği Orgeneral Başbuğ’un dergiye yayınlanan konuşmasının, terörizmle mücadele uluslararası işbirliğinin önemini ve Türkiye’nin özelliklere PKK terörüne karşı yürüttüğü mücadelede elde ettiği büyük deneyimleri aktardığını yazdı.
Haaretz gazetesi, derginin bu hafta yayınlandığına özellikle dikkat çekti. Gazete, İsrail Genelkurmay Başkanı Aşkenazi’nin önsözünün de muhtemelen 31 Mayıs’da meydana gelen kanlı Mavi Marmara baskınından sonra kaleme alınmış olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin NATO üyesi ve Suriye, İran, Irak gibi ülkelerde sınırdaş bir Müslüman ülke olarak bölge güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten İsrail Genelkurmay Başkanı, “İsrail ve Türk orduları arasında, her iki ülkedeki askeri ataşeler aracılığıyla yürütülen askeri ve güvenlik işbirliği bulunmaktadır. İki ülke silahlı kuvvetleri arasında karşılıklı ziyaretler ve ortak savaş oyunları gerçekleştirilmekte olup, çeşitli alanlarda uzun bir geçmişe dayanan diyalog bulunmaktadır. Sayın Başbuğ’un sözlerinin, her tür terörizme karşı mücadelede güç birliğine gitmenin önemine ilişkin inancı pekiştirip ve bu konudaki bilgi birikimimizi zenginleştireceğinden eminim” dedi.

Milliyet



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs