En Sıcak Konular

Bakan Cevdet Yılmaz: Saldırı milletin iradesine yapılmıştır

5 Temmuz 2010 11:41 tsi
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, dün gece AK Parti Bingöl binasına yapılan silahlı saldırıyı milletin iradesine yapılan bir saldırı olarak niteledi.

Yılmaz, "RPG 7 roket atar kullanılarak saldırı yapılmış. Dışarıdan da görüyorsunuz, belirli bir mesafeden atılmış. Binamız hedef alınarak atıldığı belli." dedi.

Bingöl Merkez ve Karlıova ilçe binalarına dün gece yapılan yapılan saldırılardan sonra bir açıklama yapan Devlet Bakanı Cevdet yılmaz, saldırıyı yapan iki kişinin gözaltına alındığını söyledi. AK Parti Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile parti binasına gelerek incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, saldırının roket atarla yapıldığını belirterek, "Dün akşam sat 21.30'da Karlıova ilçe teşkilatımıza, gece yarısı da il binamıza terör saldırı olmuştur. Çok şükür bir can kaybı söz konusu değil. Sadece binalarımızda hasar söz konusudur. Merkezde parti binamızın yakınında binalar, evler var. Çok şükür orda da sorun yok. Sadece AK Parti camiasına değil bütün demokratik ortamda siyaset yapan bütün çevrelere geçmiş olsun diyorum. İncelemeler, soruşturmalar devam ediyor. Bu incelemenin neticesinde açıklamalar yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Siyasi partilere dönük bu hadiselerden iyi sonuçlar çıkarmak gerektiğini ifade eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Milletle devleti kaynaştıran organizasyonlar, gönüllü organizasyonlar. Hiçbir silahlı gücü yapısı olmayan organizasyonlar. Bu saldırılar partiye oy vermiş insanların iradesine yapılmış saldırılardır. O partilere oy veren, gönüllü olarak destekleyenlere yapılan saldırılardır. Bu saldırılar demokrasiye yapılmış saldırılardır. Buna pabuç bırakmamak gerekir. Bingöl seçimlerde yüzde 72 oy verdi AK Parti'ye. Yerel seçimlerde büyük bir destek verdi. Dolayısıyla bu saldırılar Bingöl halkına yapılmış saldırılardır. Biz bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Hedefine ulaşmayacağını da özellikle vurguluyoruz." diye konuştu.

Bingöl halkının cesur bir halk olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bingöl halkı sindirilecek, korkutulacak bir halk değildir. Hiçbir zaman bu yapılan saldırılar hedefine ulaşmayacaktır. Bütün camiamıza geçmiş olsun diyorum. Aynı zamanda bütün siyaset camiasına geçmiş olsun diyorum. İlgili güvenlik güçlerimiz incelemeleri hemen başlattılar. Özellikle merkezde önemli bir aşama kaydetmiş durumdalar. Bağlantılı olduğu düşünülen iki şahıs gözaltına alınmış durumda. Tabi incelemeler savcılıkça devam edecek. Ben inanıyorum ki güvenlik güçlerimiz bunları adalet önüne çıkaracaktır. Bu olayları gerçekleştirmenin bu kadar kolay olmadığını herkesin görmesi lazım. RPG 7 roket atar kullanılarak saldırı yapılmış. Dışarıda da görüyorsunuz belirli bir mesafeden atılmış. Binamız hedef alınarak atıldığı belli. Çok yakında evler de var. Buna da şükrediyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza da zarar verebilirdi. Buna da şükrediyoruz."
 
cihan



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs