En Sıcak Konular

Uzan'ın çocukları Fransa'ya iade edilecek

5 Temmuz 2010 11:15 tsi
Türkiye, Fransa’dan Genç Parti Lideri Cem Uzan’ın iade edilmesini beklerken, Fransa’dan Cem Uzan’la ilgili ilginç bir talep geldi.

Fransız makamları, Cem Uzan’ın çocuklarının Alara Koçibey tarafından kaçırıldığına karar vererek, halen Türkiye’de bulunan çocukların Fransa’ya iade edilmesini istedi. Fransa’nın bu talebi, Türk makamları ve Cem Uzan’ın eski eşi Alara Koçibey için büyük bir sürpriz oldu.

Star Gazetesi'nin haberine göre, Fransa’dan Cem Uzan’ın çocuklarıyla ilgili gelen talebin ayrıntıları şöyle: “Geçtiğimiz yıl ekim ayında Fransa’ya sığınan Genç Parti Lideri Cem Uzan, eski eşi Alara Koçibey ve çocukları Emre ile Yasemin Uzan için de Fransa’dan sığınma hakkı almıştı. Uzan Ailesi’nin Fransa’ya sığınmasından kısa bir süre sonra Uzan çifti arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle, Alara Koçibey, Cem Uzan’dan habersiz çocukları da yanına alarak Türkiye’ye kaçtı. Koçibey ardından da Türkiye’de boşanma davası açtı. Boşanma ve tazminat  davaları halen devam ediyor.

Bu süreçte, Alara Koçibey, Cem Uzan’ın tüm ısrarlarına rağmen, çocuklarını Uzan’a göstermedi. Cem Uzan da uluslararası hukuk kurallarından doğan hakkını kullanarak, Fransız mahkemelerinde çocukların, kendisine verilmesi konusunda karar çıkarttı. Bu karar doğrultusunda Fransız Adalet Bakanlığı, çocukların iade edilmesini istedi. Eğer Türkiye çocukları Cem Uzan’a iade etmezse, uluslararası arenada zor durumda kalacak.

Ayrıca Cem Uzan’ın yakın çevresi, çocukların iade edilmemesi halinde Cem Uzan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulunacağını ifade ediyor. Cem Uzan’ın eski eşi Alara Koçibey, Fransa’nın bu talebi nedeniyle köşeye sıkıştı. Cem Uzan’ın çocukları iade edilirse, Cem Uzan’ın Fransa’dan Türkiye’ye gelmesi adeta imkansız hale gelecek. İade etmezse de Libananco davası sonuçlanmadan Uzan Ailesi ile çocuk davası başlayacak.”



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,462 µs