En Sıcak Konular

Arınç: Türkiye 8 yıldır çağ üstüne çağ atladı

5 Temmuz 2010 10:45 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye 8 yıldır çağ üstüne çağ atladı. Yollar insan vücudundaki kılcal damarlara benzer, Yollar olmazsa ekonomi olmaz" dedi.

Manisa'nın kent içi ulaşımını rahatlatan 16 kilometre uzunluğundaki Doğu Çevreyolu'nun 5 kilometrelik kısmının açılışı yapıldı. Açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi, Recai Berber, Karayolları 2. Bölge müdürü Erol Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve daire müdürleri katıldı.

Türkiye'de yol meselesinin çok gerilerde kaldığını ifade eden Arınç, iktidarın ilk gününde hayal bile edemedikleri hedeflerin gösterildiğini vurguladı. Arınç, "2002 yılında iktidarımızın ilk gününde başbakanımız hepimizi belki de hayrete düşürecek pek çoğumuzun da inanmadığı hayal bile etmediği hedefler gösterdi. 15 bin km bölünmüş yol yapacağız. Geçmişte olmayan bir şeyi nasıl yapalım şimdi diye geleneksel mazeretleri hepimiz arka arkaya sıraladık. Bu talimat vizyon ufuk hem karayollarımızda hem hükümetimizi de müthiş bir dinamizme dönüştü" dedi.

Manisa İstanbul bölünmüş otoyolunun temelini attıklarını ve çalışmalarının ilerlemeye başladığını anlatan Arınç, "Turgutlu yolu henüz programda yoktu. Bizi orta Anadolu'ya bağlayan yolda Manisa'dan Turgutlu'ya Salihli'den Ankara'ya bağlanıyordu. Yıllar öncesinden başladı. Ödenek yetersizliği nedeniyle hiçbir şey yapılamadı. 14 sene sonra önümüze geldi. Manisa'nın her tarafına yol yapılması gerekir, sadece İzmir Ankara istikametine değil, Bergama'dan Kınık'tan Soma'ya, Soma'dan Kırkağaç'a, oradan Akhisar'a. Akhisar'dan Salihli istikametine Gölmarmara'ya devam eden yolun da iyileştirilmesine ihtiyacımız var. O kadar yollar Manisa için gerekli Spil Dağını düşünün ve bunu aşmaya çalışıyorsunuz" diye konuştu.


8 YILLIK İKTİDARIN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNUN KANITI

Yapılan yolun 8 yıllık iktidarın ne kadar güçlü ne kadar çalışkan ne kadar başarılı olduğunun kanıtı olduğunu ifade eden Arınç, Manisa'nın yol sorununu aştığını ve en iyi noktaya da ulaştığını söyledi. Çok gururlu olduklarına, şimdi ise hayalleri süsleyen işlerin peşinde olduklarına değinen Arınç, "Artık Manisa'yı İzmir'e bağlayan bir tünelimiz olacak. Yokuşları bile tünelle aşarak artık Manisa'yla İzmir arasını çok daha güvenli bir şekilde çok daha süratli şekilde aşabileceğiz. 8–10 yıldır ne düşünürseniz onu yapabilecek gücümüz iktidarımız var. Hamdolsun bunları tek tek gerçekleştiriyoruz. Bir Gördes Barajı 50 yıldır düşünürdük ama hayal olarak. 14 yıl önce temeli atılmış yüzde 14'ü bitmişti. 232 trilyon para verdik ve orayı bitirdik. Bunlar hayal değil, bunların hepsi gerçekleşti. Doğanpınar Köyünün göletini bitirdik. Yapmadığımız gölet, bitirmediğimiz baraj kalmadı" şeklinde konuştu.

cihan
 

 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs