En Sıcak Konular

TBMM'ye ziyaretçi alınmıyor

5 Temmuz 2010 10:20 tsi
Meclis, bu hafta gündemindeki önemli tasarıları yasalaştırmak için yoğun bir mesai yapacak. Yasama çalışmalarının aksamaması için Meclis'e ziyaretçi alınmıyor.

Meclis Genel Kurulu'nda, Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. Tasarıya göre, 'Diplomasi akademisi' oluşturulacak. Akademi, personel eğitimi ve hizmet içi eğitim faaliyetlerini üstlenecek. Ayrıca tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtımla, psikoloji bölümü gibi uzmanlık alanlarından mezun olanlar da meslek memuru olabilecek. Bakanlıktaki 30 yıllık fiili hizmet süresi içerisinde bazı üst unvanları alamamış meslek memurları, üst unvan alma haklarını yitirecek.

Yurt dışında görev yapan personel ile eşi ve çocuklarının 2 yılda bir defa olmak üzere, Türkiye'ye geliş ve gidiş masrafları karşılanacak. Bazı mahrumiyet ve savaş bölgelerinde görev yapan bürokratlara teşvik ödeneği verilecek ve uğradıkları zararlar karşılanacak.

Bu hafta Genel Kurul'da ayrıca Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 8 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı ele alınacak. Diğer üniversiteler Yıldırım Beyazıt (Ankara), Bursa Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Konya Teknik ve Erzurum üniversitelerinin yanı sıra Uluslararası Antalya Üniversitesi adıyla yeni vakıf üniversitesi kurulacak. Bilkent Üniversitesinin adı da İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olacak.

Mali Kural Kanunu Tasarısı da Genel Kurul'da görüşülecek tasarılar arasında yer alıyor. Tasarıya göre Mali Kural; genel yönetim, KİT'ler ve bağlı ortaklıklar ile sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan işletmeci kuruluşlar ile fonları kapsayacak. Belediyeler ve il genel meclisleri, büyük oranda borçlanmayı hükümet onayıyla yapabilecek.

Sayıştay Başkanlığı, mali kural uygulamasında denetim görevi yapacak. Sayıştay, Mali Kural İzleme Raporu'nda yer alan verilerin doğruluğu, güvenilirliği ve önceden belirlenmiş standartlara uygunluğunu değerlendirecek ve sonuçları, raporun yayımından itibaren 45 gün içinde TBMM'ye gönderecek ve kamuoyuna duyuracak.

KİT'ler, Hazine Müsteşarlığı'nın görüşünü alarak DPT Müsteşarlığı'nca hazırlanacak usul ve esaslar çerçevesinde stratejik planlarını hazırlayacak. Genel Kurul, 6 Temmuz Salı günü 15.00-24.00, 7 Temmuz Çarşamba ve 8 Temmuz Perşembe günleri 13.00-24.00, 9 Temmuz Cuma günü ise 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Öte yandan Genel Kurul çalışmalarının daha etkin yürütülmesi için salı günleri saat 15.00'e kadar hariç çarşamba, perşembe ve cuma günleri ziyaretçi kabul edilmiyor.
 
cihan



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,846 µs