En Sıcak Konular

İskenderun'da neler oluyor?

5 Temmuz 2010 09:28 tsi
İskenderun'da neler oluyor?
Şamil Tayyar'dan 6 askerimizin şehit düştüğü İskenderun saldırısıyla ilgili Genelkurmay'a 3 şok soru...

Şamil Tayyar'ın Star Gazetesi'ndaeki köşe yazısından ilgili bölüm:

Fotoğraf kareleri nasıl olursa olsun, Başbakan Erdoğan'ın saldırı bölgesi Gediktepe'ye gitmesini hiçbir zaman doğru bulmadım. Askere moral için yapılan bu yolculuktan terör örgütünün de nemalanabileceği hesaplanmalıydı.

Siperdeki duruş şeklinden siyasi proje üretilmesi, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un buna alet olması, ince ayarla kum torbaları burun hizasına getirtilerek Kemal Kılıçdaroğlu'na ayakta poz imkanı sağlanması ise tam bir rezalet.

Ne hazindir, yüreğine kor düşen ailelerin feryatlarına kulak tıkarcasına, can pazarının yaşandığı bölgede kum torbalarıyla askercilik oynanıyor ve siyaset projelendiriliyor.

Teröristle mücadelede başarının askerin hanesine yazıldığı, başarısızlık durumunda bedeli siyasi iktidarın ödediği böyle bir coğrafyada olup bitenleri iyi okuyamayan hükümetlerin ayakta durması zordur. Onun içindir, Ağustos şurası çok önemli. Açık söylüyorum, altını çizerek belirtiyorum, kelimeyi seçerek kullanıyorum, Başbuğ üslubuyla ifade ediyorum, TSK, “hainlerden” arındırılmalıdır.

Şura meselesine ayrıca gireceğim, bu faslı burada kapatıp 6 askerimizin şehit düştüğü İskenderun saldırısıyla ilgili Genelkurmay'dan cevap beklediğim 3 soru var:

1-Saldırı sonrası idari soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit tarafından bölgeye gönderilen ekibin ön raporunu ihmal ve kasıtları örtücü şekilde hazırladığı iddiası doğru mu?

2-Saldırının gerçekleştiği kışlada terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle “sakıncalı” kategoride görülen Deniz Memuru Y.K hakkında Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ nasıl bir işlem yaptı?

3-Kışla Komutanı Albay Hüseyin Yavaş hakkında suç duyurusu (içeriği bizde saklı) yapıldığı, bir koramiral (ismi mevcut) tarafından korunduğu ve saldırı sonrası toplantılara katılmadığı iddiası size ulaştı mı?

Özetle, İskenderun'da neler oluyor? Sayın Başbuğ, Kemal Bey'in burun hizası kum torbası pozu kadar önemli mi değil mi, derin mahfillerin gazetesine vakit ayırmak kadar değerli mi değil mi, takdir sizin, lütfen İskenderun'a da bir el atın.

 



Bu haber 1,514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs