En Sıcak Konular

İsrail'de büyük gerginlik...

5 Temmuz 2010 08:59 tsi
İsrail'de büyük gerginlik...

İsrail hükümetinin kabine toplantısında Türkiye ile yapılan Brüksel zirvesinin yankıları damgasını vurdu.

Barak'ı görüşmeyi basına sızdırmakla suç I ayan Sanayi Bakanı Ben-Eliezer "Kiminle uğraştığını bilmiyorsun evet seni tehdit ediyorum" diyerek meydan okudu.

İsrail İşçi Partisi'nden Sanayi, Ticaret ve Çalışma bakanı Benjamin Ben-Eliezer'in, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Brüksel'de gerçekleştirdiği gizli görüştürme, parti içinde tartışmalara sebep oldu. Ben-Eliezer, partisinin lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ı, görüşme hakkında medyaya yanlış bilgi sızdırmakla suçladı.

HABER SIZDIRDIN İTHAMI

Ben-Eliezer ve Davutoğlu, geçtiğimiz hafta Brüksel'de bir araya gelmiş ve İsrail'in yardım gemilerine saldırarak 9 Türk'ü öldürmesinin ardından yükselen gerilimi düşürmeye yönelik görüşmelerde bulunmuşlardı. Görüşmede İsrailli Bakanın, bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağına dair Türk tarafında güvence verdiği belirtilmişti. Ben-Eliezer, Barak'a sert çıkarak, kendisinin dışarıya görüşmeye karşı olduğuna dair yanlış bilgi sızdırmakla suçladı. Kabine toplantısında konuşan Ben-Eliezer, Barak'ın yardımcılarına atıfta bulunarak "Bunu neden basına sızdırmak zorundaydılar anlamıyorum"dedi.

Ehud Barak'ın medya danışmanı Barak Seri'ye de sert çıkan İsrail Sanayi Bakanı, görüşmeyi eleştiren bu bilgilerin basına sızmasından Seri-'nin sorumlu olduğunu söyledi. Ben-Eliezer, Seri'ye hitaben de "Bu yaptığını asla unutmayacağım. Kiminleuğraştığını bilmiyorsun, seni tehdit ediyorum" ifadelerini kullandı.

MÜZAKERE ŞART OLDU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, Filistin'le doğrudan görüşmelere yeniden başlamaktan başka bir seçenek bulunmadığını söyledi. Netanyahu, "Barış isteyen doğrudan barış görüşmesi yapmalıdır. Umuyorum Washington ziyaretinin sonuçlarından biri de bu olacaktır" diye konuştu.

bugün



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,522 µs