En Sıcak Konular

Şırnak: 2 PKK'lı ölü

4 Temmuz 2010 20:46 tsi
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde konuşlu Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nın güvenliğini sağlayan iki ayrı üs bölgesi ile ilçe girişindeki polis noktasına saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler ilçe merkezine de ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında k

PKK'lı kalabalık terörist grubu dün saat 23.15 sıralarında Küçük Kato Dağı eteklerinde bulunan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'na ait iki koruma üs bölgesine, ilçe girişindeki polis kontrol noktasına ve ilçe merkezine eş zamanlı saldırı düzenledi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla teröristlerin dört koldan başlattığı saldırıya, güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Yaklaşık bir saat süren yoğun çatışmada, PKK'lıların açtığı ilk ateşle Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nın koruma üs bölgesinde görevli korucular Razı Kılıç ve Halil Yiğit yaralandı, polis noktasında ise yaralanan olmadı. Teröristlerin açtığı ateş sırasında evlerinin balkonunda bulunan 16 yaşındaki Fırat Akdağ ve 49 yaşındaki Ayşe Durmuş yaralandı. Halk panik halinde evlerine kaçışırken, ilçe merkezinde kurşun isabet eden çok sayıda araç hasar gördü. İslam Dursun'un evinin bahçesine düşen roketatar mermisinin şans eseri patlamaması, büyük bir faciayı önledi. Hurşit Üçkardeş'in evinin penceresinden giren kurşunlar da şans eseri içerde uyuyan çocuklara isabet etmedi.

PKK'lı 2 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada yaralanan korucular Dıza Kılıç ve Halil Yiğit, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterle Beytüşşebap'tan alınarak kent merkezine ulaştırıldı. Korucular Asker Hastanesi'nde, Fırat Akdağ ve Ayşe Durmuş da Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

İNSANSIZ HAVA ARACI BÖLGEDE

Saldırıdan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri kaçan teröristleri kıskaca almaya çalışırken, Sikorsky helikopterler stratejik noktalara takviye komandolar indirdi.

Siirt'in Pervari ilçesindeki Komando Taburu'na saldırıda olduğu gibi bölgeye sevk edilen İnsansız Hava Araçları (İHA) kaçan teröristlerin bulunduğu noktaları saptayıp koordinatları bildirdi, Kobra ve Süper Kobra helikopterler bu noktaları ateş altına aldı.

Operasyon nedeniyle dağ yolları tutulurken, yaylada bulunan hayvanlarının sütünü sağmak için bölgeye girmek isteyenlere güvenlik nedeniyle izin verilmedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği çatışmayla ilgili resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lının öldürüldüğünü, 2'si korucu 4 kişinin yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, "3 Temmuz 2010 günü saat 23.15 sıralarında Beytüşşebap İlçe merkezindeki askeri birliğe ait emniyet unsurlarına, polis noktasına ve şehre yönelik 3- 4 ayrı yerden silahlı saldırıda bulunulmuş, teröristlerin açtığı ateş sonucu emniyet görevinde bulunan 2 geçici köy korucusu ile evinin balkonunda bulunan 1'i çocuk 2 vatandaş yaralanmıştır. Yaralılar askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne nakledilmiştir" denildi.

milliyet



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs