En Sıcak Konular

'Türk'ü kesene 'one minute' desene'

4 Temmuz 2010 16:52 tsi
BEYOĞLU’nda toplanan Doğu Türkistan Platformu üyeleri, geçtiğimiz yıl Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de yaşanan olayları protesto etti.

Doğu Türkistan Platformu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bugün saat 12.00’de Galatasaray Meydanı’nda toplandı. "Atsız’ın gençleri Doğu Türkistan yolunda" , "Barın’ı Gulca’yı Hotan’ı unutmadık unutturmayacağız" , "5 Temmuz Urumçi katliamını kınıyoruz" yazılı pankartlar açan topluluk, "Yaşasın Müslüman Doğu Türkistan" , "Bu vahşete soykırıma dur, de" , "Dünya nerede insan hakları nerede?" , "Zulme sessiz kalma" ve "Doğu Türkistan Çin işgali altında" yazılı dövizler taşıdı.

Türbanlı ve çarşaflı kadınlar ile küçük çocukların da yer aldığı topluluk sık sık "Kızıl Çin şaşırma sabrımızı taşırma" , "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" , "Hükümet uyuma kardeşine sahip çık" , "Urumçi’ye selam direnişe devam" ve "Türk’ü kesene ’one minute’ desene" sloganları attı. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen yaklaşık bin kişiye zaman zaman vatandaşların da alkışlarıyla destek verdiği dikkat çekti.

Topluluk Taksim Meydanı’na ulaştığında Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Hamit Göktürk bir basın açıklaması yaptı. Geçtiğimiz yıl 26 Haziran’da, bir fabrikada çalışan müslüman Uygur kızlarına yapılan cinsel tacizi protesto eden Doğu Türkistanlılar’a ateş açıldığını öne süren Göktürk, "Bu olay etnik çatışmaya ve katliama dönüştürülmüştür. Olaylarda 197 kişi öldü, 2 bine yakın kişi de yaralandı. Çin Halk Cumhuriyeti gerçekleri örtmeye çalışıyor. Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan’da baskı, zulüm ve yok etme politikası uyguluyor. Büyük devlet olmak zulüm, işkence ve insan haklarını çiğnemek değil, insan haklarına saygı, adalet, hoşgörü ve sevgiden geçer. Eylemde, “İnsan haklarına duyarlı herkesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Doğu Türkistanlılar’a kulak vermeye, onlara destek olmaya çağırıyoruz”dedi.



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs