En Sıcak Konular

Pakdil: Halk, iradesini 12 Eylül'de ortaya koyacak

3 Temmuz 2010 21:06 tsi
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, 12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda halkın kendi iradesini ortaya koyacağını söyledi.

Pakdil, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı tarafından Tanır Beldesi'nde bulunan mesire alanında düzenlenen piknikte partililerle bir araya geldi.

Konuşmasında, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumla milletin iradesinin ortaya çıkacağını belirten Pakdil, referandumdan alınacak olan kararları baş tacı yapacaklarını belirtti.

''Demokrasilerde milli iradenin ortaya çıkacağı yerler sandıklardır'' diyen Pakdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

''12 Eylül'e garip bir tesadüf diyebilirsiniz. İşte yaklaşık 30 yıl önce Türkiye demokrasisi sıkıntıya uğradı. Kardeşin kardeşe düştüğü, insanların birbirini sokak ortasında öldürdüğü günlerden bu günlere geldik. O günün yıl dönümünde tarihi bir referandum var. Şimdi biz Mecliste gereken çalışmaları yaptık. Milletvekillerinin verdiği teklifler değerlendirildi. 367 bulunamadığı için millete gidecek bir oy alındı. Şimdi milletin önüne sandık geliyor. Bakınız sürekli olarak şunu söylüyorlar, 'milletin içine çıkın bir görün hali nedir, milletimiz ne düşünüyor, sigortalıların hali nedir, emeklinin hali nedir' Peki bütün bunların çözüm yolu neresi? Demokrasilerde milli iradenin ortaya çıkacağı yerlerde sandıklardır.

Muhalefet partililer buna karşı geliyorlar. 'Halka soralım' diyoruz aldığımız cevap 'hayır'. Peki halka gitmeyeceğiz de nereye gideceğiz peki, Anayasa Mahkemesine mi? Bakınız böyle bir demokratik anlayış olmaz. Böyle demokrasi gelişmez. Siz milletin vereceği millet ile ilgili olan bir kararda milletin huzuruna çıkmak zorundasınız. İşte referandum dediğimiz şeyin mahiyeti bu. Referanduma gidelim, millet ne karar verirse başımızın tacıdır.''

Son günlerde gündeme getirilen bazı bölgelerde olağanüstü hal ilan edilmesi önerilerine değinen Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:

''Eğer bir ülkeyi fakirleştirirseniz, ülkenin özgürlüklerini kısıtlarsanız bir müddet sonra huzur barış olmaz. Kavga çıkar, olaylar çıkar ve buna bir müddet sonra karşı gelemezsiniz. Bu memlekette yıllarca olağanüstü hal uygulandı mı, uygulandı. Bu olağanüstü halin uygulanması olayları kökten halletti mi yoksa iyice ateşledi mi? Şimdi Türkiye özgür bir ülke olarak hiç bir şey kaybetmez. Türkiye özgürlüklerden devamlı olarak kazanır.

1950'lerde rahmetli Menderes ve ekibi iktidara geldiğinde 'Memleketi Haso, Memo'lara mı bırakacağız' diyorlardı. Haso dedikleri insan kimdi? Sen, ben, öbürü, babamız, dedemiz, anamız, ninemiz. Böyle bir demokrasi dünyanın hiç bir yerinde yok. Hiçbir şehirde yok. Türkiye itibarlı bir ülke ise güzel bir ülke ise Türkiye sözü dinlenen bir ülke ise bunun sebebi Türkiye'deki istikrardır. Bu istikrarı ortaya çıkaran da Türk milletinin kendisidir. Milletimiz davranışlarıyla oylarıyla bu istikrarı sağlamıştır.''

Pikniğe, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç ve diğer partililer ile vatandaşlar katıldı.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs