En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz, açılım sürecine destek istedi

3 Temmuz 2010 19:56 tsi
Bakan Yılmaz, açılım sürecine destek istedi Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün kanaat önderleriyle bir araya geldi. Açılım süreci için destek istedi.

Bingöl'de Özlem Düğün Salonunda Bingöl'ün kanaat önderleri ile bir araya gelen Bakan Yılmaz, binden fazla kişiye açılım sürecini anlattı. Bingöl eşrafı ile yaptığı toplantının ardından bir basın açıklaması yapan ve açılım sürecine destek isteyen Bakan Yılmaz, "Siyasetin görevi demokrasi içinde hasep vermektir. Hesap vermeyen bir siyaset hiçbir zaman demokratik bir siyaset olamaz. Şeffaf, hesap verebilir bir siyaset olması lazım. Biz de her vesile ile toplumun değişik katmanları ile bir araya gelerek hem hizmetlerimizi anlatıyoruz hem de toplumdan eleştiri istiyoruz. Bizden hesap sormalarını bekliyoruz Ayrıca huzur ve güvenimizi çok önemsiyoruz. Yaptığımız toplantıda huzur ve güven için birlikte hareket edilmesi gerektiğini anlattık. Siyasi anlayışımız farklı olabilir, oy verdiğimiz partiler farklı olabilir ama bazı konularda azami müşterekte birleşmek lazım. Özellikle şiddete hep birlikte karşı çıkmak lazım." dedi.

"TÜRKİYE 20 YIL ÖNCESİNİN TÜRKİYE'Sİ DEĞİL"

Türkiye'de hukuk arama yolları ve siyaset kanallarının açık olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Kimin ne sorunu sıkıntısı varsa bunu ortaya koyabilir siyasi kanallara dökebilir halkın desteğini isteyebilir. Bu konuda Türkiye geçmişteki Türkiye değil, yeni bir Türkiye'dir. Türkiye 10 veya 20 yıl öncesinin Türkiye'si değildir. Demokratik standartları çok gelişmiş ve ilerlemiş bir Türkiye'deyiz. İnşallah bunlar daha da devam edecektir. Son Anayasa değişikliği paketi demokratik standartları yükseltmek amacıyla meclisten geçirdik. Bunlar bir süreçtir. Bu süreç içinde adım adım demokrasimizi ileriye taşımaya devam edeceğiz. İnşallah 12 Eylül tarihinde bir referandum yapılacak bunda da halkımız önemli karar verecek. Halkamız hangi kararı verirse versin biz ona saygılıyız. Ama halkın dışındaki bir kararı doğru bilmiyoruz.

Salon siyaseti bizim anlayışımıza uymuyor. Biz halkla siyaset yapıyoruz. Mutlaka halkın içinde olmamız halkın sorunlarını birebir dinlemek lazım. Bazen siyasetin etrafını bir çember kapatabiliyor. O çemberin içerisine hapsolursanız dünyayı o çemberden görmeye başlarsanız bu da halkın eğilimlerinden sizi koparıyor. Dolayısıyla biz öyle bir duruma düşmek istemiyoruz. Biz halkla birebir temas kurmak istiyoruz. Bunu yaptığımız zamanda çok güzel neticeler görüyoruz" diye konuştu.

"HUZURU VE GÜVENİ BOZANLAR KALKINMAYI İSTEMİYOR"

Terördeki artışın sonuçta demokrasiye ve kalkınmaya zarar verdiğiri anlatan Yılmaz, "Bir taraftan bakıyorsunuz hizmetler eksik diye propaganda yapılıyor, diğer taraftan hizmetleri aksatacak şekilde bir takım hadiseler cereyan ediyor. Bu ikisini bir araya koyup düşünmek lazım. Bir taraftan demokrasiden insan haklarından bahsediliyor, diğer taraftan demokrasi anlamında adımlar atıldığı bir dönemde bakıyorsunuz olaylar artıyor. Demek ki bu tuzağa düşmemeliyiz. Demek ki terör demokrasiden kalkınmadan hoşlanmıyor. Bunlara engel olmaya çalışan bir engel çabası içindeler. Ama biz ne olursa olsun demokrasiden kalkınma yolundan dönmeyeceğiz. Bunlar halkımızın talepleridir. Halkımızı esas alıyoruz. Ve yolumuza devam ediyoruz. Bu olayların bir an evvel bitmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,379 µs