En Sıcak Konular

Osman Baydemir: Çocukların yeri cezaevi olmamalı

3 Temmuz 2010 18:47 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ''(Çocukların) Onların yeri sokak olmamalı ceza evi olmamalı. Ebeveynlerin de yeri çatışma zeminleri olmamalıdır. barış, kardeşlik zemini olmalıdır'' dedi.

Baydemir, Elazığ'ın Maden İlçesine bağlı Gezin Beldesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Yaz Kampı'nı ziyaret etti. Burada çocuklarla sohbet eden Baydemir, çadırları gezdi, çocuklar ile birlikte havuzda yüzdü.

Baydemir, kampta gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi koşullardan kaynaklı tatil yapma imkanını elde etmemiş çocuklara yaz sezonunda tatil yapma imkanının yanı sıra müzik, resim, halk oyunları gibi öz güvenlerini geliştirici çeşitli faaliyetlerle sosyalleşmelerini sağladıklarını söyledi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen kampta bugüne kadar 2500 çocuğun faydalandığını anlatan Baydemir, ''Keşke imkanımız olsaydı on binlerce çocuğumuza bu fırsatı sunabilseydik. Kentimizde 100 kişiden 49'u 19 yaş ve altıdır. Nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu genç ve çocuk yaştadır'' dedi.

Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yürekten temennim bu ülkenin kaynaklarının çatışmaya değil eğitime, çocuklarımıza fırsat eşitliğine dönüşmesidir. Gerçekten ama gerçekten bu ülkede yaşayan bütün yurttaşlarımızın aydınlık geleceğini düşünüyorsak ve bunun için çaba sarf ettiğimize inanıyorsak, öncelikle çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Onların yeri okul, oyun bahçeleri, çocuk yaz kampları olmalıdır. Onların yeri sokak, ceza evi olmamalı. Ebeveynlerin de yeri çatışma zeminleri olmamalıdır. Barış, kardeşlik zemini olmalıdır.''

-ÇOCUK YAZ KAMPI-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen kamptan belediyeler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile çeşitli derneklerce tespit edilen tatil yapma imkanı bulamayan 9-14 yaş arası kız ve erkek çocuklar faydalanıyor.

21 Haziran-21 Ağustos tarihleri arasında 8 dönem sürecek olan kampta her dönemde 80 çocuk bulunuyor.



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,027 µs