En Sıcak Konular

Serbest bırakılan Rus casusun bilgisayarı Rum polisinin elindeymiş

3 Temmuz 2010 13:38 tsi
ABD'nin casus olduğunu iddia ederek aradığı Robert Metsos'un taşınabilir bilgisayarının Kıbrıs Rum kesimi polisinin elinde olduğu bildirildi.

Hakkında casusluk suçlamasıyla uluslararası tutuklama emri bulunan ve geçtiğimiz pazartesi Güney Kıbrıs'ta yakalanmasının ardından Rum mahkemesinde kefaletle serbest bırakılan Rus casusun taşınabilir bilgisayarının Rum polisinde olduğu iddia ediliyor. Kefaletle serbest bırakılan Metsos'tan bir daha haber alınamamıştı. Rum basını Metsos'un Larnaka havaalanında tutuklandığı sırada üzerinde bulunan taşınabilir bilgisayarın Rum polisinin elinde bulunduğunu kamuoyuna duyurdu.

Alithia gazetesinin haberine göre, ABD'li yetkililerin Metsos'un bilgisayarı ve içindeki bilgilerle yakından ilgilendiklerini belirtirken, Metsos'un kefalet bedeli olan 26 bin euroyu nasıl bu kadar çabuk bulabildiğinin de merak konusu. Gazetenin haberinde, Metsos'un kefalet beledinin belirlenmesinin ardından polis eşliğinde Larnaka'daki bir bankaya giderek, buradan para çektiği belirtilirken, adada turist olarak bulunan bir şahsın nasıl olup da Rum bankasında hesabının bulunduğunun merak konusu olduğu vurgulandı.

ABD RUM YETKİLİLERE KIZGIN

Rum basınının haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada, Metsos'un Güney Kıbrıs'ta serbest bırakılması ve akabinde ortadan kaybolmasının ABD hükümetinde büyük hayal kırıklığı yarattığı ifade edildi. Habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Crowley, ABD'nin konu hakkında Rum hükümetiyle temasta olup olmadığının sorulması üzerine, bunu bilmediğini ancak Metsos'un kefaletle serbest bırakılmasından ötürü hayal kırıklığı içerisinde olduklarını söyledi.

Crowley, Metsos'a kaçma fırsatı verildiğini ve onun da bunu yaptığını belirterek, Rum hükümetine yönelik protestoda bulunup bulunmadıklarını inceleyeceğini ifade etti.

Öte yandan Politis gazetesi ise ABD'nin Lefkoşa büyükelçiliğinden bir diplomatın dün Rum polis arşivine giderek, Metsos'un bilgisayarının teslim alınıp alınmadığı konusunda bilgi almak istediğini yazdı. Gazete, Rum polisinden dün yapılan açıklamada ise Metsos'un Güney Kıbrıs'ta bulunduğu ve Larnaka Havaalanında tutuklandığı sırada yanında bir kadın bulunduğu haberlerinin yalanlandığını ifade etti.

Rum polisi Metsos'un ortadan kaybolmasına ilişkin araştırmasını sürdürürken, Metsos'un fotoğrafları da basına verildi.

(CİHAN)



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs