En Sıcak Konular

Sezer'den sonra Dalan projesi

3 Temmuz 2010 11:39 tsi
Sezer'den sonra Dalan projesi İsmini vermek istemeyen iş adamı iddia etti: "Dalan 2006'da yurtdışındayken beni aradı. Cumhurbaşkanlığı beklediğini söyledi"

Bedrettin Dalan'a yakın bir işadamı adının yazılmaması kaydıyla Yeni Şafak'a konuştu. Savcıların 'Dalan, örgütün darbeden sonraki başbakanı olacaktı' tespitini doğrular nitelikte iddialarda bulunan işadamı, "Dalan 2006'da yurtdışındayken beni aradı. Cumhurbaşkanlığı beklediğini söyledi" dedi.

AK Parti Hükümeti'ni bitirmeye yönelik 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ve MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 7 sanıklı iddianamede "Darbe'ye teşebbüs" ve Ergenekon üyeliği ile suçlanan firari Bedrettin Dalan'ın 2006'da yakın çevresine "Cumhurbaşkanlığı bekliyorum" dediği ileri sürüldü. Yeni Şafak'a adının yazılmaması kaydıyla konuşan Dalan'ın yakın dostu işadamı, Ergenekon'un firari sanığı Yedi Tepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dalan'ın yurtdışından kendisini aradığını belirterek "Cumhurbaşkanlığı beklediğini söyledi" dedi.

GÖREVİ DARBEYE HAZIRLIK

10. dalga operasyonundan aylar önce İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Özel Yılmaz'ın uyarısıyla 15 Ekim 2008'de ABD'ye kaçtığı ileri sürülen Bedrettin Dalan, Ergenekon'un 4. iddianamesiyle sanık oldu. Dalan iddianamede "Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak", "Örgütün hükümeti ortadan kaldırmak için yaptığı darbe planlarında medya ve siyasetin yönlendirilmesi ile bazı üst düzey işadamları ve medyanın darbe için ikna edilmesi görevini üstlenmek"le suçlanıyor. İddianamede Dalan'ın Ergenekon sanıkları emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile görevde oldukları dönemde görüşerek askeri müdahale için onları teşvik ettiği, Ergenekon'a finans sağladığı, örgütün stratejisi doğrultusunda uluslararası ilişkileri yürüttüğü ve darbe sonrasında kurulacak hükümette Başbakan olma görevini üstlendiği belirtiliyor.

KÖŞK'Ü BEKLİYORUM

Adının gizli kalması şartıyla konuşan Dalan'ın yakını işadamı da iddianamedeki iddialara paralel açıklamalar yaptı. Oğlunun üniversite masraflarının Bedrettin Dalan karşılandığını anlatan işadamı, bu nedenle kendisiyle dostlukları olduğunu söyledi. Dalan'la 2006'da yurtdışına çıktığında telefonla bir görüşme yaptığını anlatan şöyle konuştu: "Dalan bana 'yakın çevrem yurtdışına çıkmamı istedi. Rahatım iyi, bir sorun yok. Cumhurbaşkanlığı bekliyorum' dedi."

SEZER'İN YERİNE DALAN

İşadamının iddiasına göre Dalan'ın Çankaya Köşk'üne çıkmayı beklediği dönemde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'di. 2007'de görev süresi dolan Sezer'in yerine Abdullah Gül, seçildi. Ergenekon'un son iddianamesinde Mehmet Ağar'ın da örgütün Cumhurbaşkanı adayı olduğu ileri sürülmüştü. Darbe hazırlığı yapan örgütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkilemeye çalıştığı Ergenekon iddianamelerinde girmişti.

YENİ ŞAFAK



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,684 µs