En Sıcak Konular

Doğdukları topraklara davet edildiler

3 Temmuz 2010 10:30 tsi
Yaklaşık 50 yıl önce Ereğli'den İstanbul'a göç eden Ermeni vatandaşlardan 30 kişilik bir grup, Belediyenin daveti üzerine doğdukları topraklara geldi.

Konya'nın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun davetiyle 10. Beyaz Kiraz Şenlikleri kapsamında ilçeye gelen İstanbul'da yaşayan Ermeni Kökenli Ereğlili 30 kişi, Ereğli Tren Garı'nda vatandaşlarca çiçeklerle karşılandı. Karşılamada Ermeni asıllı vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

Burada grup adına konuşan Agop Mıhçı, doğup büyüdükleri topraklara tekrar gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ereğli'yi çok sevdiklerini, ara ara ziyarete geldiklerini ancak ilk kez bu kadar kalabalık bir toplulukla Ereğli'de bulunduklarını anlatan Mıhçı, ''Eşim, kız kardeşim, kızım, damadım, torunlarım ve arkadaşlarımla birlikte özlemini içimizde sürekli taşıdığımız Ereğli'ye geldik. Çiçeklerle karşılandık, duygusal anlar yaşıyoruz. İlgi bizleri mutlu etti'' dedi.

Agop Mıhçı'nın oğlu Murad Mıhçı ise nüfus kayıtlarının Ereğli'de olduğunu ifade ederek, ''Ereğli'ye ikinci gelişim ve çok heyecanlıyım'' dedi.

Ereğli doğumlu Sahra Değirmenci ise nüfus cüzdanını göstererek ''Ereğlili olmaktan gurur duyuyoruz'' dedi.

Belediye yetkilileri, Ereğli'de yaşayan Ermeni ailelerinin 1960'lı yıllarda, herhangi bir baskı görmemelerine karşın, burada görev yapan son Ermeni din adamının ölmesi üzerine, çocuklarının vaftizi ve ölüler için düzenlenen törenler gibi ritüeller için din adamı bulamadıklarından İstanbul'a göç ettiklerini belirtti.

Yetkililer, Ermeni Kökenli Ereğlililer'in Fransa, Kanada ve İsviçre'de de bulunduğunu, şuan İstanbul'da yaklaşık 300 Ereğlili Ermeni vatandaşın yaşadığını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs