En Sıcak Konular

Berdych finalde

2 Temmuz 2010 18:22 tsi
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych, 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'i 3-0 yenerek finale yükselen ilk raket oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan karşılaşmada, 6 Wimbledon şampiyonluğu bulunan İsviçreli Roger Federer'i çeyrek finalde eleyerek dikkatleri üzerine çeken Çek Tomas Berdych, güçlü rakibi Novak Djokovic'i 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti ve kariyerinde ilk kez bir “Grand Slam”de finale yükseldi.

2008 yılında Avustralya Açık'ı kazanan, geçen yıl ise Wimbledon'da çeyrek finalde elenen Djokovic ile bu turnuvaya 6 kez katılan ve çeyrek finale kadar çıkan Tomas Berdych bugüne kadar 2 kez karşılaştı. Sırp raket, Bangkok ve Miami'deki maçların ikisini de kazandı.
1. setin ilk 5 oyununda iki raket de kendi servis oyunlarını kazandı. 6. oyunda Çek Berdych, Djokovic'in servisini kırarak 4-2'lik avantaj yakaladı. 9. ve son oyunu da alan Çek tenisçi seti 6-3 kazanarak 1-0 öne geçti.

2. setin 3. oyununu rakibine puan vermeden alan Djokovic, 4. oyunda yakaladığı 2 servis kırma şansını da değerlendiremedi. Kendisinin servis kullandığı 5. oyunda 40-15 geriden gelen Sırp tenisçi, Berdych'in servis kırma denemesini engelledi. Çek raket, 11. oyunda Djokovic'e sadece 15 puan vererek servis kırdı ve 6-5 öne geçti. Çok çekişmeli geçen son oyunda 2 kez servis kırma şansı yakalayan Djokovic, bu kez başardı ve 6-6 eşitliği yakalayarak “tie-break”e gidilmesini sağladı. “Tie-break”i 11-9, seti de 7-6 kazanan Berdych, durumu 2-0 yaptı.

3. setin 4. oyununda yakaladığı servis kırma şansını değerlendiremeyen ancak 8. oyunda bunu başaran ve skoru 5-3 yapan Berdych, seti 6-3, maçı da 3-0 kazanarak finale yükselen ilk isim oldu.

Toplam 2 saat 18 dakika süren karşılaşmada Djokovic, 9 “ace” attı ve 22 basit, 8 çift hatayla oynadı. 11 “ace” yapan Berdych ise 17 basit, 2 çift hatayla maçı bitirdi.

Sırp tenisçi, servis kırmak için elde ettiği 4 fırsattan birini değerlendirirken, Çek raket ise 7 kez bu fırsatı yakaladı ve 3'ünden yararlandı.

Kullandığı 64 ilk servisten 47'sinde puan kazanan Djokovic, mücadelede 84 puan aldı. Berdych ise maçtan 106 puanla ayrıldı.

Maçın en hızlı servisini ise saatte yaklaşık 219 kilometrelik hızla Berdych attı.

Kariyerinde 1 “Grand Slam” şampiyonluğu bulunan 23 yaşındaki Djokovic, bu yıl Avustralya Açık'ta ve Fransa Açık'ta çeyrek finalde turnuvaya veda etmişti.
25 yaşındaki Berdych ise Avustralya Açık'ta ikinci turda elenirken, Fransa Açık'ta yarı final oynadı.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs