En Sıcak Konular

İsrailliler, kaçırılan İsrailli asker için Türk Kızılayı'na başvurdular

2 Temmuz 2010 17:44 tsi
İsrail’deki Türkiyeliler Birliği’nin, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in, Gazze’de Kızılay temsilcileri tarafından ziyaret edilmesine imkan sağlanması için Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’ye mektupla başvurduğu bild

Türkiyeliler Birliği Basın Sözcüsü Rafael Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in bugüne kadar Şalit’in ziyaret edilebilmesi için uluslararası yardım teşkilatlarından taleplerde bulunduğunu, ancak kimsenin bu konuda Kızılay’a başvurmayı akıl etmediğini söyledi.

Sadi, Türk Kızılayı’nın dünyanın her bölgesinde çok etkin çalışmalar yaptığını, Gazze’ye yardımlarının da herkesin malumu olduğunu ifade etti. Kızılay ile İsrail’in ilk yardım kuruluşu Magen David Adom’un da iyi bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Sadi, "Biz şimdi Şalit için Kızılay’ın devreye girmesini ve bu konuda yardımını bekliyoruz. Şalit’i Kızılay temsilcilerinin ziyaret etmesini istiyoruz" dedi.

Rafael Sadi, her ne kadar gecikilmiş de olsa, başvurularından sonra Kızılay’ın bu konuda elinden geleni yapacağından emin olduklarını, bugün Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’ye hitaben, Türkiyeliler Birliği Başkanı Momo Uzsinay adına bir mektup gönderdiklerini ifade etti.

Küçükali’ye gönderilen mektupta, Gazze’de tutulduğu süre içerisinde çeşitli ülkelerden devlet adamlarının Şalit’i görmesine izin verilmediği, hiçbir insani yardım kuruluşunun ziyaretine de imkan tanınmadığı belirtildi. Mektupta, "Uluslararası yasa ve anlaşmalara göre, her tutuklunun, Kızılay veya Kızılhaç gibi örgütler tarafından ziyaret edilme hakkı olduğu sizlerin de çok iyi bildiği bir kuraldır. Gilad Şalit’in bu haktan mahrum tutulmasının, en basit insan hakkının ihlali olduğu açıktır" denildi.

Mektupta ayrıca "Kızılay gibi bir kurumun buna aracı olmasının, özellikle İsrail’deki Türkiyeliler için de büyük bir kıvanç ve gurur nedeni olacağı" vurgulanarak, şöyle denildi: "Haklı bir üne sahip Kızılay’ın Gilad Şalit’i ziyaret etmeyi başarması, hiç kuşkusuz dünya çapında bir olay olacak. Belki de bu yöredeki anlaşmazlıkların sonuna doğru büyük bir adım oluşturacak."



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs