En Sıcak Konular

PKK sorumlusu örgütü talan etti

2 Temmuz 2010 17:02 tsi
PKK'nın sözde sorumlusu "Keklik" kod adlı E.K örgüte fena oyun etti...

Kırsal alanda büyük kayıplar veren ve finansman kaynaklarına yönelik devam eden etkili operasyonlar sonrasında büyük sorunlar yaşayan terör örgütü PKK, iç yapısında da büyük sıkıntılar çekiyor.

Terör örgütü PKK’nın Fransa’nın Marsilya kenti sözde sorumlusu "Keklik" kod adlı E.K’nın, Marsilya kentinde faaliyet gösteren Kürt kökenli 68 esnaftan "bağış", "yardım", "aidat" adı altında toplattığı paraları kendi hesabına geçirdiği belirlendi. Sözde sorumlunun 470 bin Avro para ile birlikte örgütten kaçtığı kaydedildi.

Terör örgütü tarafından hakkında "infaz" kararı alınan "Keklik" kod adlı E.K, Fransız güvenlik birimleri tarafından terör örgütüne yönelik Şubat 2010 tarihinde eş zamanlı gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar kapsamında Marsilya’da gözaltına alınmış, ancak kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

"Keklik" kod adlı E.K’nın, çok kısa sürede serbest bırakılmasının, Marsilya’da faaliyet gösteren örgüt kadroları arasında "işbirlikçi-ajan" olarak suçlanmasına neden olduğu bildirildi.

Terör örgütünde 2010 yılının başından bugüne kadar Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren, "Botan" kod adlı E.B, "Bayram" kod adlı M.P, "Salih" kod adlı B.Ü, "Ali" kod adlı Ş.M, "Doğan" kod adlı N.Ç, "Şahin" kod adlı M.P, "Ergün" kod adlı F.K. ve "Soreş" kod adlı H.Y. adlı örgüt sorumluları, PKK’ya ait yüklü miktarda paralarla kaçmışlardı.

Terör örgütü PKK’nın Fransa’daki kadro ve finansman teminine yönelik faaliyetlerine ilişkin Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından Nisan ayında yapılan açıklamada, "Fransa topraklarında terör örgütü PKK ile her türlü mücadelenin verildiği" belirtilerek, terör örgütünün Avrupa Birliği’nin terör örgütü listesinde kalması gerektiğine dikkat çekilmişti.

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie ise son dönemde terör örgütü PKK;nın tırmanan eylemleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkesinin PKK’nın şiddet eylemlerine kesinlikle karşı olduğunu vurgulayarak, AB’nin terör örgütü listesinde bulunan PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü ifade etmişti.



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs