En Sıcak Konular

İsrail'de "gizli görüşme" tartışması

2 Temmuz 2010 15:45 tsi
İsrail'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer’in Brüksel’deki gizli görüşmesinden haberdar edilmediği için araları açılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, b

Görüşmede Lieberman’ın Netanyahu’ya, "Böyle bir kararın, tüm resmi unsurların işbirliği içinde alınması gerektiğini" söylediği belirtildi.

Lieberman’ın ayrıca, Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskın nedeniyle İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine veya gemide hayatını kaybedenler için tazminat ödenmesine karşı çıkarak, "böyle bir davranışın İsrail’in uluslararası duruşuna zarar vereceğini" söylediği ifade ediliyor.

Netanyahu ile Lieberman’ın, Brüksel’deki görüşmeyle ilgili Lieberman’a haber verilememesinin "yanlış" olduğu, bundan böyle tam bir işbirliği içinde çalışacaklarını birlikte dile getirdikleri kaydedildi.

Brüksel görüşmesinin Lieberman’dan gizli olarak yapıldığının ortaya çıkmasından sonra İsrail Başbakanlığı, Lieberman’a haber verilmemesinin teknik nedenlerden kaynaklandığını belirtmişti.Lieberman da, olay sonrasında Netanyahu’nun telefonlarına çıkmamasını "teknik nedenlere" bağlamıştı.

İsrail basını, Lieberman’ın, Netanyahu’dan "soğuk ve hesaplı" bir şekilde öç almak amacında olduğunu, bu çerçevede dün Netanyahu ile yapması öngörülen görüşmeye mazeret beyan etmeksizin gitmediğini hatırlattı.

Netanyahu ile Lieberman arasında bugünkü görüşmede buzların eriyip erimediğinin asıl Knesset (İsrail meclisi) çalışmaları sırasında ortaya çıkacağı belirtiliyor.



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs