En Sıcak Konular

33 zanlı adliyeye sevk edildi...

2 Temmuz 2010 10:45 tsi
Gözaltına alınan 33 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İzmir merkezli 7yedi ilde eşzamanlı düzenlenen sahte belge operasyonunda gözaltına alınan 33 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Ağrı, Denizli ve Erzincan'da, bir sahtecilik şebekesine yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından yapılan operasyonda, 98 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 65'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken A.A.'nın elebaşılığını yaptığı iddia edilen 33 zanlı adliyeye sevkedildi.

Zanlıların, İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren en büyük sahtecilik şebekesi olduğu öne sürüldü. Gözaltındaki zanlıların büyük bölümünün çeşitli suçlardan arandığı, sabıkaları bulunduğu ve yakalanmamak için sahte kimlik kullandığı belirtildi. Araç muayene ve vizesi, kimlik, ehliyet, diploma, resmî belge gibi evrakların sahtelerini hazırlayan şebekenin, özellikle yakalamalı, hacizli, vergi borçlularla vize alamayacak durumdaki arabaları, trafik takipçileri ya da çevreleri aracılığıyla bulduğu, para karşılığı sahte evrakla muayeneden geçirilmiş gibi göstererek sahte vize düzenlediği, ehliyet almak isteyenlere sahte diploma hazırladığı, alkolden ya da başka sebeplerle ehliyetine el konulanlara sahte ehliyet düzenlediği, büyük firmaların araç filoları için sahte vize hazırladığı, ayrıca sahte çek ve para hazırlayarak komisyon karşılığı piyasa sürdüğü iddia edildi. Şebekeye yönelik operasyonda ele geçen kayıtlardaki plakalarda yapılan sorgulamada, son dönemlerde 300'e yakın arabaya sahte vize hazırladıklarının tespit edildiği kaydedildi. Gözaltına alınan zanlılara ait ev, işyeri ve arabalarda yapılan aramalarda ise Emniyet Müdürlüğü'ne ait 2 adet soğuk mühür, Küçükçekmece Nüfus Müdürlüğü'ne ait 2 adet soğuk ve 2 adet plastik mühür, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 2 adet soğuk mühür, 2 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda araç ruhsatı, sürücü belgesi, kimlik ve sahte çek yaprağı ele geçirildi.

CİHAN



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,350 µs