En Sıcak Konular

MHP ve BDP'nin grup önerileri kabul edilmedi

1 Temmuz 2010 17:06 tsi
TBMM Genel Kurulunda BDP ve MHP’nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partili milletvekillerinin, yolsuzlukla mücadelede alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi üzerinde söz aldı.

Kaplan, Sivas olaylarının yarın yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Alevilerin Çorum, Sivas ve Kahramanmaraş katliamlarında yaşadığı travmalar dikkate alınmazken, siz hangi kardeşliği kuracaksınız" diye sordu.

TBMM’de "ülkenin gerçek gündeminin konuşulmadığını" öne süren Kaplan, "Bu ülkenin gerçek gündemi, siperlerde poz vermek değil, 18 yaşında toprağa düşen gençlerin önünde siper olmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan rica ediyorum, lütfen o sipere gitme. Çünkü o siperlere sadece o çocuklardan özür dilemek için gidilir" diye konuştu.

Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli, Kaplan’ın aksine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gediktepe’ye gitmesini istediğini belirterek, "O siperlerde terörü lanetlemek ve terörist faaliyetlerin son bulması çağrısında bulunmak için herkesin gitmesi gerekiyor" dedi. İçli, yolsuzluğun, ulusal ve uluslararası çıkarları yağmaladığını ve ekonomik krizlerin nedeni olduğunu ifade etti.

BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ise yolsuzlukla mücadeleye ilişkin yasanın TBMM’nin raflarında bekletilmesine anlam veremediğini söyledi. Yaman, "iktidarların, kendi yandaşlarının nemalandırılması ve kamuda kurdukları düzenin değişmemesi için yasaya el atmadıklarını" savundu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da yolsuzluğun, toplumlarda ahlaki yozlaşma ve yıpranmaya neden olduğunu söyledi. Yolsuzlukla mücadelenin kesintiye uğramaması gereken bir süreç olduğunu belirten Poyraz, şunları söyledi: "Hangi ülkede olursa olsun mutlaka kötü niyetli insanlar olacaktır. Bize düşen iktidarıyla muhalefetiyle milletin hakkına, hukukuna göz koyanlara karşı her türlü tedbiri almaktır. Şu anda Türkiye’de tarihinde az rastlanılır şekilde yolsuzlukla mücadele ediliyor. Bir taraftan da ülke büyümeye devam ediyor.

Yolsuzluğun dini, mezhebi, ırka, partisi yoktur." Hasip Kaplan’ın, "Google’a girin ’AKP-yolsuzluk’ yazın. Bakın kaç yüz bin tane veri geliyor" sözlerini hatırlatan Poyraz, "Ben de Google’a girdim. Bu arkadaşımızın partisinin ismini yolsuzlukla birlikte yazdım, yüzlerce veri geldi.

Yani bu ölçü olamaz. Eğer elinizde belge varsa buraya onunla gelin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada BDP’nin önerisi kabul edilmedi.

-MHP’NİN ÖNERİSİ-

Daha sonra, MHP’nin kamyoncu esnafının sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin önergesi ele alındı.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, kamyonculara "gavur eziyeti" yapıldığını savunarak, sorunlarla ilgili önlemlerin bir önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Serdaroğlu, "Açılımdan ve saçılımdan vazgeçerek sizi ülkenin gerçek gündemine devam ediyorum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, sosyal devletin her vatandaşın sorununa sahip çıkan devlet anlamına geldiğini belirterek, esnaf ve sanatkarların sorunlarına acil çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

MHP’nin önerisi de kabul edilmedi.

Genel Kurulda, daha sonra CHP’nin grup önerisi üzerindeki görüşmelere geçildi.



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs