En Sıcak Konular

Kırcamililerden suç duyurusu

1 Temmuz 2010 14:37 tsi
Kırcami'liler imar sorununu çözmedikleri gerekçesiyle belediye başkanları ile siyasi partiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya'da bir gurup vatandaş, seçim döneminde Kırcami'nin imar sorununu çözmedikleri gerekçesiyle belediye başkanları ile siyasi partiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Söz konusu bölgede yaşanan imar sorununu çözmek için oy isteyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, verilen vaatleri yerine getirmemekle suçlanıyor.
Antalya'da şehrin göbeğinde kalmasına karşın yıllardır imar sorunu yaşanan Kırcami konusu bir kez daha yargıya taşındı. Kırcamililer, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlığı'nın öncülüğünde Mustafa Akaydın ve Süleyman Evcilmen ile AK Parti, CHP ve MHP hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Antalya Adalet Sarayı önünde toplanan gurup adına açıklama yapan BBP İl Başkanı Rasim Küçük, Akaydın, Evcilmen, AK Parti, CHP ve MHP, "Kamu görevini kötüye kullanmak, gerçek dışı beyanda bulunmak, iyi niyeti suiistimal ederek insanları dolandırmak"la suçlanıyor. Muratpaşa ilçesi sınırları içinde yer alan Kırcami'nin 20 yılı aşkın süredir imar sorunu bulunmasına karşın her seçim dönemi siyasi partilerin ve başkan adaylarının çözüm vaadiyle bölge seçmeninden oy istediğine işaret eden Küçük, "Vatandaşın oyunu alıp seçim sonu verdiği sözü yerine getirmeyerek bir diğer seçime kadar bu sorunu yok saymaktadırlar. Kırcami imar sorunu ile alakalı belediyelerin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Çünkü, Çevre ve Orman Bakanlığı Kırcami bölgesini kentsel dönüşüm alanı ilan etmiştir. Fakat Süleyman Evcilmen ve Mustafa Akaydın Kırcami imar planıyla alakalı halkın mağduriyetini gidermemektedir." dedi.

Rasim Küçük, her iki başkanın Mart 2009'daki yerel seçimlerde bölge seçmeninden sorunlarını gidermek için oy talep etmesine karşın konuyu çözüme kavuşturmayarak halkı istismar ettiklerini savundu.

Suç duyurusunda imzası bulunan Kırcami sakinlerinden Menşure Özdemir seçimden seçime hatırlanmaktan bıktıklarını ifade ederek, "30 yıldır sorun aynı. Köy yaşantısı bizimkinden iyi. Şehrin göbeğinde yaşıyoruz ama evlerimizde yılanlar, fareler cirit atıyor. Kemerağzı bile bataklık olmasına rağmen imara açıldı. Kırcami de bir an önce imara açılmalı." diye konuştu.

Şefika Uslu ise seçim döneminde kendilerine 90 gün içinde tapu verileceği vaadinde bulunularak oy istendiğini ileri sürerek, "Bu olay siyasi malzeme olarak kullanıldı. Oylarımızı alıp, vaatlerini getirmediler." şeklinde şikayette bulundu. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Avukat İbrahim Güllü de Kırcamililere destek vererek, bölgenin bir an önce imara açılması için gereken katkıyı vereceklerini söyledi.

 

CİHAN

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,763 µs