En Sıcak Konular

Pasaporta fazla ödeyenlere yeni teklif

1 Temmuz 2010 13:42 tsi
Pasaport harcının düşürülmesi ile birlikte yeni pasaport alanlar veya süre uzatanlar mağdur duruma düştü. Evrakları işleme girenler için yapacak birşey yok ama sadece para yatırıp randevu gününü bekleyenler fazla paralarını geri alabiliyor ya da süre uzat

Pasaport ücretlerinde yapılan indirim yakın zamanda pasaport alan veya başvuruları işlemde olan vatandaşları isyan ettiriyor. Ödedikleri fazla parayı geri alabilmek için Emniyet Müdürlüklerini telefon ve mail yağmuruna tutan vatandaşlar bir an evvel konuya çare bulunmasını istiyor.

KİMLER PARASINI GERİ ALABİLİR?

hurriyet.com.tr'nin yaptığı araştırmaya göre, yakın dönemde pasaport alanlar, pasaportunu uzatanlar ya da konu ile ilgili işlem yapılması için evraklarını verenlerin yapabileceği birşey yok. Her durumda eski zamlı tarifeye göre işlem yapılacak.

Diğer yandan işlemler için randevu alıp harçları yatıran ancak henüz evraklarını vermeyenler ödedikleri fazla parayı geri alabiliyor.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre bu durumdaki vatandaşlar önce bağlı bulundukları emniyet müdürlüğüne gidecekler. Burada emniyet amirinden bir yazı alacaklar ve şahsen Maliye Bakanlığı'na gidip hem fazla ödedikleri pasaport ücretini hem de uzatma ücretini geri alabilecekler.

Maliye'ye kadar gitmek istemeyenler için bir yol daha var. Ancak burada pasaport bedelini geri alamıyorsunuz. Sadece üste biraz daha para vererek süreyi uzatabiliyorsunuz.

Mesela 304 lira verip 2 yıllık pasaport uzatma alanlar, üzerine 6 lira verdikleri takdirde pasaportlarını 5 yıllık uzatabilecekler.

HARÇLAR NE OLDU?

Geçtiğimiz haftalarda yapılan düzenleme ile 6 aya kadar olan pasaport harcı 126,05 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı 180,15 liradan 95 liraya, 2 yıllık pasaport harcı 304 liradan 155 liraya, 3 yıllık pasaport harcı 424 liradan 220 liraya, 3 yıldan fazla süreli olan pasaport harcı da 616 liradan 310 liraya düşürüldü.

Pasaportlar için 138 lira olan değerli kağıt bedeli de 50 liraya çekildi.



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs