En Sıcak Konular

'Bir şehit evinde buluşalım'

1 Temmuz 2010 13:31 tsi
'Bir şehit evinde buluşalım' SP Genel Başkanı'ndan AK parti ve CHP'ye anlamlı teklif.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Eğer randevulaşacak bir yer bulamıyorlarsa iktidar ve ana muhalefet partisi genel başkanlarına teklifim; gelin Şırnak’ta bir şehit evinde buluşalım" dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörün ülkenin en önemli gündem maddesi olduğunu, bunun 12 Eylül öncesinde yaşanan dönemi anımsattığını belirterek, buna rağmen iktidar ve muhalefet partilerinin konuyu "polemik" haline getirerek tartıştıklarını söyledi.

İktidar ve muhalefet partileri arasında "çömelme" polemiği yaşandığına işaret eden Kurtulmuş, "Ne gariptir ki gencecik evlatlarımızın toprağa düştüğü, şehitlerin acısının ailelerinin yüreğini yaktığı bir dönemde dahi Türkiye’deki iktidar ve muhalefet partileri, Yeşilçam jönleri gibi nasıl poz verilecek, çömelerek mi, ayakta mı poz verelim, hangi pozu verirsek milletten daha iyi oy alırız tartışmasını yapıyorlar" diye konuştu.

"Millet bu çömelme polemiğiyle ilgili söz söyleyen iktidar ve ana muhalefet partisinin sözcülerine, liderlerine endişeyle, kaygıyla, gülerek bakıyor" diyen Kurtulmuş, bunun yerine kanın nasıl durdurulacağının tartışılması gerektiğini belirtti.

-"KAMERA TARTIŞMASINI ARATMIYOR"-

TBMM’de anayasa değişikliği ve "demokratik açılım" konuları görüşülürken akılda kalan tek şeyin "silleler, tokatlar ve hakaretler" olduğunu ileri süren Kurtulmuş, şimdi de iktidar ve muhalefet partileri arasında "randevulaşma tartışmasının" yaşandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında da geçmişte "görüşmede kamera olup olmaması" yönünde bir tartışma yaşandığını anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine, ’sen mi geleceksin, ben mi geleceğim’, ’nerede buluşacağız’ tartışması içindeler. Bu randevulaşma polemiği maalesef kamera tartışmasını aratmıyor. Eğer randevulaşacak bir yer bulamıyorlarsa iktidar ve ana muhalefet partisi genel başkanlarına teklifim; gelin Şırnak’ta bir şehit evinde buluşalım.

Niçin Şırnak’ta? Çünkü Şırnak yıllardır bir taraftan terör örgütünün, bir taraftan da derin çetelerin baskısı altında ezilmiş, en çok da bu ezikliği hissetmiş illerimizin başında geliyor. Şırnak’ta 1984-2008 yılları arasında 335 şehit verildi, terörün en ağır faturasını ödeyen illerden biridir." Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer arasında gizli bir görüşme yaşandığını, bunun nedenini anlayamadıklarını belirten Kurtulmuş, "Bu, siyasi olarak bir skandaldır" dedi.

"Mavi Marmara" gemisinin uğradığı saldırıdan sonra İsrail’in Türkiye tarafından öne sürülen hiçbir şartı yerine getirmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Davos’taki ’one minute’ çıkışından sonra bu hükümetin kaçıncı U dönüşüdür?" diye konuştu.

-SEÇİM İTTİFAKI İDDİASI-

Kurtulmuş, bir gazetecinin, iktidar ve ana muhalefete Şırnak’ta görüşmeleri yönündeki çağrısıyla ilgili sorusu üzerine, "Buradan bir teklif olarak bütün siyasetçilere söylüyorum. Bana derlerse ki ’arkadaş biz görüşeceğiz, görüşemiyoruz, al bu arabayı şoförlük yap, Şırnak’a beraber gidelim, orada konuşalım, ona da varım" karşılığını verdi.

Kendilerinden beklenecek destek ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirten Kurtulmuş, "Eğer bizim çağıracağımız yere gelirlerse, eyvallah onu da organize ederiz" dedi.

Numan Kurtulmuş, "AK Parti ile seçimlerde ittifak yapacağınız söyleniyor. Böyle bir şey var mı?"sorusu üzerine de, seçim ittifakının yanında, CHP başta gelmek üzere çeşitli partilerle koalisyon ortaklığı yapacakları yönündeki iddiaların da ortaya atıldığına dikkati çekti.

Seçim ittifakı ve koalisyon hesapları yapmadıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Saadet Partisi lideri olarak şunu açık söylüyorum, bizim partimizin işi seçim ittifakları, koalisyon hesapları yapmak değil, bundan sonraki muktedir siyasi merkezi inşa etmektir" dedi.

Bu tartışmaların Saadet Partisi’nin "kilit parti olduğunu" ortaya koyduğu yönündeki görüşünü aktaran Kurtulmuş, "Ama hiçbir partiyle koalisyon veya seçim ittifakı gibi bir konu ne partimizin ilgili kurullarında, ne de herhangi bir şekilde partimizin koridorlarında konuşuldu. Ne böyle bir görüşme oldu, ne de böyle bir konuşmadan bizim haberimiz vardır" diye konuştu.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs