En Sıcak Konular

Mavi Marmara'nın yardımlarını karadan iletmeye başlamışlar

1 Temmuz 2010 12:25 tsi
İsrail komandolarının Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan filoya bir baskın düzenleyip dokuz Türk'ü öldürmelerinden bir ay sonra gemilerdeki kargoyu taşıyan araçlar Çarşamba günü karadan Gazze'ye ulaşmaya başladı.

İlk gelen partide, engelliler için 82 adet ikinci el akülü araba olduğu belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Gazze yetkilisi Mahmud Daher, sırada yeni akülü araçlar, hastane yatakları, ilaçlar, ameliyat aletleri, inşaat malzemeleri, gıda ürünleri ve giysiler olduğunu belirtti.

Taşınan mallar, Hamas yetkilileri, İsrail ordusu ve uluslararası kuruluşların kargonun kaderini belirlemek için müzakereleri sürdürdüğü haftalar boyunca İsrail'de beklemişti.

İsrail sadece Hamas'ın silah olarak kullanamayacağı ürünlerin Gazze'ye girmesini ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Hamas'la yakın ilişkileri olduğu gerekçesiyle malların İHH tarafından dağıtılmasına izin verilmemesini talep etti. Hamas ise yardımın tümümün geçişine izin verilmezse hiçbir malın girişini istemediğini belirtti.

Sonunda Birleşmiş Milletlerin dağıtımı yapmasına karar verildi. Bütün taraflar bunu kabul etti ancak Gazze'deki İHH yetkilileri durumdan memnun olmadı.

MITCHELL’DEN İSRAİL’E ÖVGÜ

ABD’nin Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell, İsrail’den Gazze’ye yardım taşıyan 128 kamyondan oluşan konvoyun hareketini yakından takip etti. Mitchell, İsrail’in ablukasını hafifletme kararını ve yardımların ulaştırılmasına izin vermesini memnuniyetle karşıladı.

Gazze’ye yardım ulaştırılması aşamasında çok büyük ilerlemenin kaydedildiğini belirten Mitchell, ABD’nin yakın gelecekte atılacak adımlar için İsrail’le çalışabileceğini belirtti.

DSÖ yetkilisi Daher, İsrailli yetkililerin, akülü araçlarda bulunan bataryaları militanların kullanmasından çekindiklerini belirtirken, buna rağmen bu parçalar olmadan araçları kabul etmeyeceklerini ifade etti. Daher, tüm araçlarda ek parçalarının bulunup bulunmadığının kontrol edileceğini ifade etti.



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs