En Sıcak Konular

Petrol felaketi yetmedi, bir de kasırga geldi

1 Temmuz 2010 10:18 tsi
Petrol felaketi yetmedi, bir de kasırga geldi Atlas Okyanusu'nda mevsimin ilk kasırgası 'Alex', Meksika Körfezi'ne ulaşırken, körfezdeki temizlik çalışmalarını önemli ölçüde engelleyerek, ham petrolü Louisiana, Alabama ve Florida'nın sahil kesimine sürüklüyor.

Yetkililer, kasırganın temizlik çalışmalarının yapıldığı bölgenin uzağından geçmesinin beklendiğini, ancak yine de çalışmaların olumsuz etkilendiğini söyledi.

Merkezi Miami'de bulunan Amerikan Ulusal Kasırga Merkezinden yapılan açıklamada, 'Alex' kasırgasının gücünü artırdığı ve seviyesinin “2. kategori'ye çıktığı” ifade edilerek, kasırganın (dönme) hızının saatte 160 kilometreye kadar ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, 1995'teki June kasırgasından sonra bölgede ilk kez bu kadar şiddetli kasırga görüldüğü kaydedildi.

Saatte 17 km hızla ilerleyen kasırga Meksika'nın kuzey eyaletlerinden Tamaulipas kıyılarını vururken, bu bölgedeki balıkçı kasabalarında yaşayanlar evlerini terk ederek, bulabildikleri araçlarla iç kesimlere ulaşmaya çalışıyor.

Yetkililer, 7 balıkçı köyündeki yaklaşık 5 bin kişinin bölgeden uzaklaşmasının sağlandığını bildirdi. Yoğun yağışların bazı kesimlerde kara yolu ulaşımını engellediğini ifade eden ilk yardım görevlileri, bu bölgelerde kalanlara botlarla ulaşılmaya çalışıldığını kaydetti.

Eyalet sivil savunma görevlileri, Acapulco'da ahşap bir evin yoğun yağış ve güçlü rüzgar nedeniyle çöktüğünü, biri çocuk olmak üzere 3 kişinin bu olayda hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD'nin Texas eyaletinde ise sahil kesimine yakın bölgelerde 100'ü aşkın ailenin sığınaklara yerleştirildiği yetkililerce ifade edildi.

Nikaragua, Guatemala ve El Salvador'da fırtına olarak görülen ve bu 3 ülkede 10 kişinin ölümüne neden olan Alex, dünden itibaren kasırgaya dönüştü, daha sonra da 2. kategori seviyesine çıktı.



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,801 µs